Wie beschermt ons tegen de politie?

Hulp aan hen die het behoeven, zo luidt artikel drie van de politiewet en de politie wordt er niet moe van om het tot misselijkmakends toe te twitteren. Om te zien in hoeverre de politie hun rol als vermeende hulpverlener waarmaakt, hoef je alleen maar hun tweets over daklozen in de gaten te houden. De politie houdt er met sadistisch genoegen een “wekdienst” op na. Die wekdienst behelst het verstoren van de nachtrust van de minst gefortuneerden onder ons, de daklozen. En hulp aan hen die hen die het behoeven betekent in de praktijk daklozen uitkleden.

De politie heeft een dakloze man betrapt op het feit dat hij zich dik aangekleed had om de kou te weerstaan. Bovendien zag de man er goed verzorgd uit aldus de politie. Daarom hebben ze naar “eer en geweten” en “met oog voor de omstandigheden” een dakloze man midden in de winter bestolen van zijn versleten maar desondanks warme jas omdat daar een v’tje aan gehecht was. God verhoede dat iemand ten onrechte denkt dat hij een beveiliger is.

De volgende casus van hulp aan hen die het behoeven betreft een verwarde man wiens uitkering te laat gestort was. Die man dacht dat de politie zijn beste vriend was en daarom ging hij naar het politiebureau om hulp te vragen. In plaats van te vragen of de man zijn gas, water en licht wel kon betalen of om te vragen dat hij überhaupt wist wanneer hij zijn volgende maaltijd nuttigt, wees de politie hem resoluut de deur. De man werd het bureau uitgeknikkerd. Hij had naar het stadhuis moeten worden verwezen.

Dat is niet gebeurd. Daarna ging de man naar het Binnenhof en daar waagde het om zijn tas naar het Kamergebouw te gooien. Mogelijk onder de dreigende woorden dat het een bom betrof. De met machinepistolen bewapende politie rondom het Kamergebouw sommeerden hem daarop om zich uit te kleden. Midden in de winter, in de vrieskou, op een drukbezocht plein. Uitkleden!

De man die in dusdanige geldproblemen verkeerde dat hij in al zijn wanhoop trachtte om hulp te zoeken bij degenen die hulp verlenen aan hen die dat behoeven werd vervolgens beschoten en naar verluidt is er ook een flitsgranaat naar hem geworpen. Het hele Binnenhof werd ontruimt en alle omliggende horeca ook. Volgens de eerste berichten werd hij in zijn voet of in zijn been geschoten, volgens latere berichten is dat gelukkig niet waar. Wel heeft hij een zogenaamd onverklaarbare wond aan zijn hand.

Een man zocht hulp en de politiestaat ging full Rambo op zijn reet. Die man weet nu dat zogenaamde hulpverleners liever op hem schieten dan dat ze hem helpen. Hij weet nu dat hij niks meer te verliezen heeft en niks is gevaarlijker dan dat. De politie heeft het zaadje van radicalisering in zijn hoofd geplant. De politie kweekt terroristen.

Bovendien doet de politie precies wat terroristen willen. Als iemand met een “notenkleurige huid” op het perron staat, dan wordt het treinverkeer platgelegd. Als iemand in de buurt van het Binnenhof een wanklank uit, dan wordt de hele shitzooi ontruimt. Als ik terrorist was dan zou ik de pijp aan Maarten geven. De samenleving ontregelen kan de politie prima zelf.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.