Incompetente oetlul

In een onsamenhangend interview met het AD (Nederland bleef tot nu toe steeds buiten schot maar er zijn heus tig aanslagen voorkomen) zegt de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) dat hij een bellijst heeft klaarliggen in het onfortuinlijke geval dat Nederland inderdaad getroffen wordt door een terreuraanslag. Wat hij daarmee bedoelt is dat hij als een malle gaat sms’en om het nieuws te verspreiden en dat is absurd.

Net zoals de NCTV een monitor met pagina 101 van Teletekst in zijn volgens het AD kale werkkamer heeft staan, zo heeft iedere politicus dat. Pagina 101 van Teletekst geniet cultstatus. Als je daarop genoemd wordt dan ben je iemand, dan tel je mee en doe je ertoe. De bellijst van de NCTV is daarom volstrekt ridicuul. Mocht er een terreuraanslag plaatsvinden in Nederland dat weet Twitter dat waarschijnlijk eerder dan de NOS en dus Teletekst.

Waar het helemaal belachelijk wordt is hoe de NCTV het nieuws over een eventuele aanslag denkt te verspreiden. Via sms. Onder hackers is het een running gag dat alle terroristen Double Rot-13  encryptie gebruiken. De grap is dat het sms-verkeer helemaal niet versleuteld is. En dat het makkelijk te onderscheppen, te blokkeren of te manipuleren is.

Sms’jes worden verzonden in clear text, je mag er vanuit gaan dat iedere geheime dienst die geïnteresseerd is in jouw land niet alleen de metadata aftapt maar ook de inhoud. En als je zelf geheime dienstje wilt spelen dan kan dat al vanaf 1400 dollar. Voor dat bedrag koop je namelijk al een IMSI-catcher. Dat is een apparaat dat zich voordoet als een gsm-zendmast en zolang de IMSI-catcher een sterker signaal heeft dan een legitieme gsm-mast zal je telefoon automatisch contact maken met het afluisterapparaat. De politie gebruikt die apparaten al sinds 2002.

Het is werkelijk stuitend dat de NCTV meent dat hij bijdraagt aan de staatsveiligheid door gebruik te maken van een communicatieprotocol dat iedereen met een beetje spaargeld kan beïnvloeden. Te meer omdat betere alternatieven geen enkele cent hoeven te kosten. Zelfs WhatsApp is veiliger dan een fucking sms’je. Als het echt waar is wat de NCTV tegenover het AD beweert dan is hij een incompetente oetlul die zo snel mogelijk uit z’n functie moet worden ontheven.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.