Ongevraagd advies aan 50Plus

De Werkgroep Lastige Leden™ is zo vrij geweest om een uitstapje te maken naar de rupsjes nooitgenoeg van 50Plus. Dankzij aandringen door onze honorair consul @VriesHd en naming en shaming door yours truly maakt 50Plus nu eindelijk gebruik van TLS. Het valt alleen te betreuren dat dit niet voor de mailservers van 50Plus geldt, die zijn nog steeds net zo onbeveiligd als een briefkaart. Iedere digitale postbode, lees internet service provider (ISP), die het onder ogen krijgt, kan kennis nemen van de inhoud.

Over ISP’s gesproken is het de Werkgroep opgevallen dat 50Plus klant is van een obscure websiteboer met welgeteld 15 volgers op Twitter. Deze websiteboer biedt zes verschillende abonnementen aan waarvan allen een datalimiet kennen. Een datalimiet anno 2017!

De Werkgroep wijst er graag op dat het duurste abonnement van beijesweb.nl beroerder is dan het goedkoopste abonnement van onze hoster Antagonist.

Nou kunt u wel poepoe en tuttut roepen omdat de Werkgroep een eerzame ZZP’er met 15 volgers op Twitter zit af te vallen maar we leven wel in een tijd waarin botnets een datalimiet van 100GB in luttele seconden op kunnen stoken. Het Mirai-botnet dat bestaat uit “slimme” tosti-ijzers, broodroosters, deurbellen en andere onzin dat nooit had mogen bestaan en dat al helemaal niet aan het internet had mogen hangen, kan er in een minuutje voor zorgen dat alle websites van 50Plus een maand lang platliggen.

Sterker nog, de website van 50Plus weegt 3MB. Als er binnen een maand meer dan 34.000 bezoekers zijn gaat de boel plat. Daar heb je geen botnet voor nodig.

De Werkgroep is blij dat 50Plus eindelijk heeft besloten de eigen website te beveiligen. Nu hoopt de werkgroep dat 50Plus ook een serieuze hoster gaat kiezen. En de mail gaat beveiligen. Want alles is nog zo lek als een mandje.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.