Fuck je objectiviteit

Het is campagnetijd en dat is leuk, want dan kan helpen om het verschil te maken, net zoals in 2012 toen ik volgens een journalist van het Friesch Dagblad heb geholpen om de Partij voor de Dieren een verdubbeling van het aantal stemmen te bezorgen.

Deze campagne doe ik klusjes voor stellingchecker.nl, en daar ben ik bepaald niet neutraal in. Als Mark Rutte zou zeggen dat gras groen is, dan voel ik me niet geroepen om dat te verifiëren. Ik ben namelijk hartstikke partijdig, en ik ben tegen alle partijen behalve de Partij voor de Dieren, Artikel 1 en vooruit, ook de Piratenpartij.

Mijn activiteit wordt me in dank afgenomen, mijn subjectiviteit niet. Ik heb daarom mails ontvangen dat ik te activistisch zou zijn. Dat terwijl ongeveer iedere scribent op stellingchecker.nl verbonden is aan een bepaalde partij en ik er niks van geloof dat ze niet, net zoals ik, graag de stellingen van hun tegenstanders als onwaar labelen.

Wat me wel verbaasde is dat ze bij stellingchecker vinden dat je objectief gezien niet tegen bijval voor apartheid kunt zijn. Ik nam een VVD-homo de maat en die stelling is afgekeurd waardoor ik niet op mijn criticasters kan reageren, daarom doe ik het hier.

De SGP wil echt ronduit apartheid invoeren, dat treft eerst en vooral moslims maar daarna is iedereen die niet helemaal hetero is ook de sjaak. Stellen dat ik dat onderwerp er met de haren bijsleep is volkomen onzin, gesteund door het CDA en de ChristenUnie heeft de SGP de alfabetsoepemancipatie jarenlang kunnen hinderen.

Roepen dat het op één lijn stellen van moslims en LHBTGQI’s onzinnig is, staat gelijk aan het ontkennen van de realiteit. De SGP wil van beide tweederangsburgers maken. Sterker nog, de SGP is voorstander van een sharia die geen enkele moslim lust. De SGP wil een theocratie bewerkstelligen waarin zwarte kousen de dienst uitmaken. Dat verpakken ze, net als Mark Rutte, in een flinterdun laagje “islamkritiek”.

Die zogeheten kritiek gaat niet veel dieper als hun gebedsoproep staat me niet aan. Alsof het monotone gedreun van kerkklokken zo aanlokkelijk is zeg. Jezus Christus!

Het is om gek van te worden, terwijl de Orde van Advocaten waarschuwt dat mainstream politieke partijen de rechtsstaat bedreigen, snoeren zogenaamd objectieve stellingcheckers je de mond als je één van die partijen hekelt.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.