Bedankt SP!

Amsterdam is een links bolwerk dat dankzij de SP gegijzeld wordt door rechtse partijen. Jarenlang domineerde de PvdA er de gemeenteraad en ook GroenLinks, de SP en de Partij voor de Dieren doen het er goed. In 2014 is er echter een kentering gekomen, aangezien de PvdA landelijk een coalitie van water en vuur met de VVD vormde werd de PvdA afgestraft en was D66 de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. D66 verdubbelde van 7 naar 14 zetels ondanks het feit dat D66 meer gemeen heeft met de VVD dan de PvdA.

Dankzij die verkiezingsuitslag is de SP de nieuwe PvdA geworden in Amsterdam, maar waar de PvdA altijd dubbele cijfers noteert – ze hebben nu nog 10 zetels – heeft de SP er slechts 6. Met die 6 zeteltjes helpt de SP de VVD en D66 aan een meerderheid. Waar de SP de VVD op landelijk niveau uitsluit doen ze dat op lokaal niveau uitsluit, doen ze dat op lokaal niveau niet. Dat gaat bij de verkiezingen van volgend jaar consequenties hebben en terecht.

De SP gaat namelijk akkoord met een botte bezuinigingsbijl. “Het gaat er om wat nodig is, niet wat prettig is.” Zo reageert VVD-wethouder Van der Burg op mensen hun Canta afpakken. De gemeente Amsterdam vordert Canta’s terug onder het mom van een bezuinigingsoperatie. Neem Jan, hij is 85 en hij heeft zijn Canta al 25 jaar. Nieuw kost zo’n Canta circa 15.000€. Tweedehands smijten ze hooguit 5000€ op en 25 jaar oud zijn ze totaal afgeschreven.

Bovendien zegt diezelfde wethouder dat als je Canta afgepakt wordt dat je ter compensatie een scootmobiel kunt krijgen. Dat maakt het al helemaal krankzinnig. Een scootmobiel kost namelijk al gauw 5000€. Amsterdam bespaart dus helemaal niks door Canta’s af te pakken van circa 80 Amsterdammers. Als de verkoop van 80 afgepakte Canta’s al 400.000€ oplevert dan nog is dat een druppel op de gloeiende plaat. Amsterdam geeft per jaar bijna 6 miljard uit.

Vier ton is fucking peanuts behalve voor diegenen die mobiel zijn dankzij hun Canta. En nee, een scootmobiel is geen goede vervanger. Een scootmobiel gaat maar half zo snel en heeft een veel kleinere actieradius.

Bedankt SP, ik hoop dat deze minieme bezuiniging met een enorme impact jullie flink wat zetels kost.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.