Lang leve Marianne Zwagerman

Gaan we godverdomme weer! Het Financieel Dagblad beweert dat de vergroening van de economie mensenrechten schendt. Waarom? Nou omdat er conflictmineralen in accu’s zitten.  De productie van kobalt, lithium, tin en nikkel gaat gepaard met met kinderarbeid, dat klopt, met landroof ook (waarover het FD zwijgt).

Nou is landroof natuurlijk totaal iets nieuws, net zoals kolonialisme, slavernij en kinderarbeid. Nog nooit in de geschiedenis van het kapitalisme heeft er enige misstand plaatsgevonden, het is allemaal de schuld van de hippies die zogenaamd de wereld willen verbeteren. En voordat er elektrische auto’s of windmolens bestonden waren er ook geen conflictmineralen. Laat staan dat er zelfmoordnetten bestonden om te voorkomen dat de slaven fabrieksarbeiders die uw iPad in elkaar zetten van het dak springen.

Noch bestaan er netten in Nederland om te voorkomen dat mensen zelfmoord plegen door van het stadhuis van Godbetert Almelo te springen. Nee, echt waar, alles is helemaal koek en ei. Het huidige kapitalistische systeem waarbij acht mensen evenveel bezitten als de drieënhalf miljard allerarmsten is helemaal top en dat heeft nooit of nimmer enig mensenrecht geschonden. Zo heeft de slavernij nooit bestaan, het feodalisme ook niet en geen enkele vakbond heeft ooit hoeven strijden voor de vijfdaagse werkweek, het minimumloon of tegen kinderarbeid.

Vergroening daarentegen is de grote boosdoener! Van vergroening komt alleen maar ellende. Tenminste, dat wil de pers u doen geloven. Wees daarom tegen vergroening want dat is groen vanbuiten en rood vanbinnen, voordat je weet nemen de communisten de boel over.  Dat moeten we niet willen met z’n allen. Lang leve Bill Gates, Elon Musk en vooral Marianne Zwagerman. Lange leve de superrijken. Zij hebben allen het beste met ons voor.

Fuck de hippies en hun vergroening. En onthoud dat uw Apple-ding beslist niet gerecycled mag worden. Dat is strikt verboden.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.