“Genoeg is genoeg”

In 2007 berichtte de BBC dat er buitenlandse agenten nodig waren voor de Olympische Spelen van 2012 omdat er niet genoeg Britse agenten met de benodigde vuurwapentraining zouden zijn om de veiligheid te garanderen. In 2012 ging de Britse politie de straat op om te demonstreren tegen de bezuiniging op het veiligheidsbudget van maar liefst twintig procent. Hun motto? Genoeg is genoeg.

In 2015 werd Theresa May gewaarschuwd dat één op de tien agenten wegbezuinigen, 20.000 in totaal, zou leiden tot een paramilitaire politie. Ze deed dat af als een complottheorie die als enige doel had om het publiek angst aan te jagen.

Anno 2017 patrouilleert het leger in Britse straten en zijn er in drie maanden drie terreuraanslagen geweest waarbij twee agenten zijn gestorven waarvan er eentje zo dapper was om terroristen te lijf te gaan met alleen een wapenstok. Normaliter ben ik van de school die dicteert dat alle agenten klootzakken zijn maar soms moet je een uitzondering maken.

Met de Britse verkiezingen voor de deur mag dat eigenlijk geen verbazing wekken. Theresa May is zo ongeveer de beste bondgenoot die ISIS zich maar kan wensen en vice versa. Na Manchester kwam de kat definitief uit de zak, westerse overheden steunen terroristische bewegingen zolang ze daar baat bij denken te hebben. Bijvoorbeeld omdat een dictatoriaal regime dat sinds mensenheugenis naar hun pijpen heeft gedanst ineens weigert om daar mee door te gaan.

Zelfs the Finacial Times, de ultieme krant van het establishment, bericht tegenwoordig dat terreuraanslagen onlosmakelijk verbonden zijn met geheime diensten die een oogje dichtknijpen zolang de terroristen zich richten tegen de dictator du jour die uit de gratie gevallen is.

Daar merk je in de Nederlandse media alleen bitter weinig van. Alle Nederlandse kranten staan vierkant achter Theresa May en ze zijn virulent tegen Jeremy Corbyn. May is de gedoodverfde winnaar en Corbyn is een extreemlinkse loser. Uw “linkse media” hangen dit giftige gedachtegoed aan.

Dezelfde media die u dag in, dag uit, tot vervelens toe vertellen dat de verliezers van de globalisering niet gehoord worden minachten hen tot op het bot doordat ze openlijk en bij herhaling hopen dat de Tories Labour wegvagen.

Sinds de “extreemlinkse” Jeremy Corbyn twee leiderschapsverkiezingen overweldigend heeft gewonnen en hij er bovendien voor gezorgd heeft dat het ledenaantal van zijn partij door de 600.000 is geknald (meer dan alle leden van alle Nederlandse partijen bij elkaar) is het openlijk oorlog. Er bestaat geen enkele krant in Nederland die zijn bloed niet wil drinken. En in Engeland is het nog een tikkeltje erger omdat daar 80% van de media in handen zijn van zes miljardairs.

Ondertussen heeft Corbyn de enige logische oplossing. Stop. Met. Het. Bewapen. Van. Dictatoriale. Extremistische. Regimes. Stop de wapenverkoop aan Saudi-Arabië. Leg MI5 aan banden, zorg ervoor dat ze niet langer terroristen mogen gedogen wanneer een nuttige idioot van een dictator niet langer nuttig is.

Theresa May heeft een heel andere oplossing, namelijk verbied porno, privacy en encryptie. En de media brengen dat godbetert als reële optie. Dat is het niet. Encryptie is als tandpasta, je krijgt het niet terug in de tube. Tor, Signal, Pidgin, noem maar op. Beveiligde communicatiekanalen bestaan en ze gaan nooit meer weg.

De Britse verkiezingen zouden een no-brainer moeten zijn. Er is één partij die het probleem bij de bron wil aanpakken en de andere partij kiest voor de tactiek van de verschroeide aarde. En dat doen ze door de slogan van de demonstranten tegen hun bezuinigingsregime te jatten. Genoeg is genoeg.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.