Hoaxstra

Trump heeft Pete Hoekstra voorgedragen als ambassadeur in Nederland, Pete is in Groningen geboren als Pieter en op driejarige leeftijd emigreerden zijn ouders naar een extreemrechtse enclave voor christenfundamentalisten in Michigan.

Voordat hij werd voorgedragen als ambassadeur, was hij in beeld als nieuwe CIA-baas. Hoewel de Nederlandse media hem enigszins bekritiseren omdat hij tegen het homohuwelijk en tegen abortus is, zijn ze verder ontzettend vriendelijk over de “islamcriticus” die zijn moerstaal dan wel verleerd mag zijn maar die zijn calvinistische wortels nooit is vergeten.

Mijn antwoord daarop is fuck dat. Als Hoekstra een moslim zou zijn, dan werd hij versleten voor haatimam en dat zou geheel terecht zijn. Hij stond aan de wieg van de Tea Party, de ultraconservatieve stroming in de Republikeinse Partij waar we nog niet zo lang geleden meewarig naar keken om vervolgens, wederom geheel terecht, te zeggen dat ze feitenvrije politiek bedrijven.

Pete Hoekstra is Kees van der Staaij met een aluhoedje. Hij is er heilig van overtuigd dat Obama in Kenia is geboren en dat er daarom een speciaal agentschap moet worden opgericht door de FBI en CIA om te voorkomen dat er ooit weer een stiekeme moslim president van Amerika wordt. Hoekstra is van mening dat McCain president had kunnen worden als hij zijn presidentiële campagne had gefocust op die complottheorie.

De media die berichten dat Hoekstra, net als Van der Staaij, “pro-life” is, verzwijgen dat beiden hartstochtelijk voorstanders van de doodstraf zijn. En waar ze berichten dat Hoekstra zich bezig heeft gehouden met toezicht op de veiligheidsdiensten, verzwijgen ze dat hij vooral bezig was met het verdedigen van marteling, ontvoeringen en geheime gevangenissen.

Hoekstra wordt witgewassen als een respectabele politicus, dat is hij allerminst. Hij is een dusdanige racistische engnek dat het de Republikeinen hun wenkbrauwen deed fronsen. Toen hij nog in beeld was om baas van de CIA te worden, opende hij de deur naar opnieuw martelingsmethoden toepassen omdat hij gelooft dat het de enige manier is om Amerika veilig te houden.

Ook is hij nog steeds van mening dat de illegale Irak-oorlog volstrekt legitiem was en dat de enige fout het terugtrekken van de troepen betrof. Amerika had Irak gewoon permanent moeten bezetten aldus Hoekstra. Dat hij daar financieel wel bij vaart heeft er natuurlijk niks mee te maken.

Van het bovenstaande moet u zich daarom niks aantrekken. De voordracht van Hoekstra als ambassadeur is een eervolle benoeming aldus de VVD. Noch hoeft u zich zorgen te maken over de antennes op het dak van de Amerikaanse ambassade. Alles is oké en Pete Hoekstra is een prima vent en massasurveillance moet, massasurveillance is goed en het is bepaald niet zo dat Amerika betrapt is op het feit dat ze hun ambassades als spionageposten gebruiken.

Wees blij dat we weer een onaantastbare diplomaat van onze belangrijkste bondgenoot binnen onze landsgrenzen mogen huisvesten. Negeer dat de man een levende meme is. Het is overdreven om te concluderen dat Hoekstra een synoniem is voor mesjogge Nederlandse klootzak.

Geef crazy Pete het heldenonthaal dat hij verdient. Maak je vooral geen zorgen over het feit dat hij zijn eigen achternaam uitspreekt als Hoaxstra, er bestaan immers echt islamistische no-go zones in Nederland zoals hij beweert.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.