Genderneutraliteit in je broekje

26 Juli 1948 was de dag waarop Amerika begon met de afschaffing van segregatie in het leger. 69 Jaar later is het de dag waarop Trump transen verbiedt om (openlijk) in het leger te dienen en het is de dag waarop Amsterdam bekend maakte om genderneutraal te willen gaan communiceren. Het is ook de dag waarop procureur-generaal Jeff Sessions besloot dat homoseksuele werknemers waar dan ook geen enkele rechtsbescherming tegen discriminatie verdienen. Daarmee tracht hij een in 1964 aangenomen wet ongedaan te maken.

En waar ging het in Nederland over? Juist ja, de taaltips van de gemeente Amsterdam. Domrechts was in paniek, 1984 zoals in 1948 voorspeld door George Orwell was waarlijk op ons! Het kan niet zo zijn dat de overheid taalgebruik dicteert. ‘Invoering genderneutraal taalgebruik is dieptepunt‘ zo bracht 1Vandaag het van mijn belastingcenten. Dat daar ook iemand aan tafel zat die het tegendeel beweert, ontdek je pas als je de moeite neemt om bijna 16 minuten aan hysterisch gehijg van Annabel Nanninga over “andersgegenderen” uit te zitten.

Bij BNR mocht Jurgen Raymann 50 minuten lang zijn domheid en die van zijn luisteraars etaleren aangaande genderidentiteit. Daar krijg je heldere lichten aan het woord die zich op de ratio beroepen als ze claimen dat er niks anders bestaat dan XX- en XY-chromosomen. De enige beller die het bestaan van interseksualiteit erkende liet niet na om te benadrukken dat God het bepaald niet zo bedoeld heeft maar dat het zo gegroeid is. Dat is klinkklare onzin.

Er bestaan namelijk ook mensen met XXY-chromosomen en mensen met XYY-chromosomen. En daar houdt het niet op, er bestaan ook mensen XXXXY-chromosomen en met XYYYY-chromosomen. Nature is a bitch. Niks is zwartwit maar zogenaamd rationeel rechts wil u doen geloven dat dat wel het geval is. Gender is echt een sociaal construct, de natuur kent een veelvoud aan variaties of aberraties zo u wilt. Ik ben namelijk de eerste om toe te geven dat transseksualiteit afwijkt van de norm. Het is zelfs zeldzamer dan interseksualiteit. Dat komt op 1 op de 200 geboortes voor en ik ben een special snowflake omdat slechts 1 op de 15.000 geboortes een trans blijkt te zijn.

Dat gezegd hebbende, kunt u die norm in uw reet steken. Mocht u bezwaren hebben tegen een inclusieve samenleving en/of inclusief taalgebruik of heet u Annabel Nanninga dan wel Sietske Bergsma en vreest u dat we gaan stikken door vermeende politieke correctheid als er hoera, het is een mensje op een geboortekaartje staat dan gun ik u uw paniek met alle plezier, ik hoop alleen wel dat u er een hartaanval door krijgt.

Hoe graag domrechts u ook wil laten geloven dat genderneutraal taalgebruik nieuwspraak is, dat is het niet. De genderdichotomie is een typisch koloniaal construct. Voordat de witmens de wereld veroverde bestond er niet zoiets als een strak omkaderde geaardheid of genderidentiteit, iedereen was wat zij of hij wilde zijn. Een aansprekend voorbeeld daarvan is prekoloniaal Amerika waar two-spritited personen hoog in aanzien stonden.

Als u meent dat genderfluïditeit iets nieuws is dan heeft u duidelijk nog nooit van het hindoeïsme gehoord. En als u meent dat genderneutraal taalgebruik er van boven af in wordt geramd doordat de gemeente Amsterdam taaltips deelt dan heeft u mogelijk gemist hoe hard de scheiding der sekses er in is geramd door bijbelfanaten. Misschien moet u dan eens een boek over heksenvervolging lezen.

Wat u vooral niet moet doen is moord en brand schreeuwen over vermeende onderdrukking door een gemarginaliseerde groep die veertig jaar na dato van de oprichting van het genderteam eindelijk voet aan de grond krijgt. En wees niet bang, u mag zichzelf gerust man of vrouw blijven noemen. Vader of moeder is ook prima. Maar als uw genderidentiteit staat of valt met wat er wel of niet op uw identiteitskaart of in de aanhef van uw brief staat dan raad ik u een goede psychiater aan. U lijkt namelijk onzeker over wat u precies bent.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.