De vis rot aan de kop

In 2007 liep er iemand over straat in een t-shirt met daarop het woord corrupt. Boven de letter o stond het logo van de politie afgebeeld. In 2009 kwam hem dat te staan op een voorwaardelijke boete van 170€.

Daar is het justitieel apparaat dus 2 jaar lang mee belast. Een agent die aanstoot nam aan een t-shirt. En dat is geen uitzondering. Zelf ben ik vervolgd en veroordeeld voor het twitteren van de woorden “gemankeerde NSB’er” en “proost lul”. Dat verzinnen de agenten zelf niet, het wordt van bovenaf aangemoedigd.

De wespenpakjes die denken dat zij de baas op straat zijn, laten zich dat geen twee keer zeggen. Zij zien overal strafbare beledigingen. Als je aangehouden wordt voor een imaginaire middelvinger en daarna het woord klootzak uit, dan ben je alsnog strafbaar, ook al was er geen enkele reden voor je aanhouding omdat je nooit een middelvinger hebt opgestoken.

Wat dat betreft zijn de nieuwe kleuren van het uniform van het “blauw op straat” treffend. Toch verdienen wespen meer respect dan de politie of de media.

De media rollen namelijk over elkaar heen om te verkondigen dat de allochtone agent het vaakst corrupt is. Dat is niet waar. Ze zijn relatief gezien oververtegenwoordigd in de corruptiecijfers. Dat is echt iets anders. Daar komt bij dat de huidige mediahype over kleine kruimelaars gaat.

“Contacten met de georganiseerde misdaad”, puh-lease. De politie is zelf de grootste vriend die de georganiseerde misdaad zich ooit kon wensen. Vrijwel wekelijks worden we getrakteerd op een smeris die triomfantelijk twittert dat er een paar wietplanten uit een tuin of van een balkon getrokken zijn. Wanneer de goegemeente dat slecht trekt, dan meten de media het breed uit hoe de agent in kwestie het slachtoffer is geworden op de zogeheten sociale media. Het stel collaborateurs.

Smeris zus en zo voelde zich geïntimideerd nadat hij één plant de schuld gaf van de verloedering van een wijk en nu is hij zielig omdat hij zich gedwongen voelde om zijn accounts op Twitter en Facebook te beëindigen.

De grote wietbazen spinnen daar garen bij. Hoe meer kwekers met een stuk of 5 plantjes geript worden door de politie, hoe beter. Het Nederlands Juristenblad (pdf) schrijft zelfs dat er geen betere manier bestaat om je buren te treiteren dan anoniem te melden dat ze “hennep” kweken.

Ondertussen pakken rioolpublicaties als de Telegraaf en het AD groot uit. ALLOCHTONE AGENTEN HET VAAKST CORRUPT. Nou, nee, dat is alleen relatief gezien zo. In absolute aantallen is het anders. En wie is er nou corrupt als je wel wiet mag verkopen maar niet mag inkopen?

Wat ze alweer vergeten zijn is hoe de rot aan de kop begint.

De politie kan nog geen portofoon kopen zonder corrupt te zijn. Gewoon auto’s kopen lukt ook niet zonder dat iemand aan de top er beter van wordt. De NOS noemt dat eufemistisch “er zijn vaker problemen bij aanbestedingen bij de politie.”

Jacques H. is daar op de moeilijke manier achter gekomen. Hij was tig jaar het “oliemannetje” totdat het opviel dat hij “broodjes speciaal” en “toeters en bellen” leverde voor iedere corrupte lul die de dans ontspringt.

Je bent net zolang nuttig totdat je onder de bus gegooid wordt. De corruptie zit ingebakken in het hele systeem. Het komt van bovenaf. En waarom? Vanwege de werkverschaffing voor de potgrondpolitie. Dat is geen probleem, het is een noodzakelijkheid. Zonder de nederwietoorlog verliest de politie miljarden. 77% van de vervolgingscapaciteit gaat naar drugs, met name plantjes.

De rot begint aan de kop, de media zijn er dol op, iedere opgerolde wietplantage is een gratis persbericht dat het altijd goed doet. Niemand rookt er een joint minder om maar ondertussen worden er wel tig woningen per jaar dichtgetimmerd omdat het lucratiever is om wietteelt in het kader van de werkverschaffing te verbieden dan om het te legaliseren. En dat alles wordt in stand gehouden met de leugen dat 80% van de Nederlandse wietteelt voor de export is bedoeld.

Bull-fucking-shit zoals uit interne politiedocumenten blijkt.

U wilt corrupte lieden oppakken? Begin dan eens bij de VVD, het CDA, de PVV, de ChristenUnie en de SGP. Of de man met de ontzettend ironische naam Giltay.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.