Het politieke probleem

BG9U0chCQAEjRefZo rond 1938 zou het debat zijn gegaan over het “Jodenprobleem” (Judenfrage). Tot zover de dagelijkse godwin via @huibree, nu over naar Vernederland anno 2013. Na vijf jaar lang een bankencrisis te hebben verergerd door het langzaam te verfomfaaien tot een schuldencrisis gaat de politiek op aandringen van de PVV het hebben over het “Marokkanenprobleem”.

Dat kan niks anders betekenen dan dat iemand z’n prioriteiten niet voor elkaar heeft.

De crisis en het vermeende Marokkanenprobleem kun je namelijk niet los zien van elkaar. Het respect waar vele rotjochies de mond vol van hebben is het over hebben is misschien  zo misplaatst nog niet. Waar de politiek het heeft over het vertrouwen winnen van de markten bedoelen ze eigenlijk dat de markt geen enkel respect heeft voor wie dan ook.

De kern van de crisis ligt hem in het feit dat een eeuwenoud bankierskartel vindt dat het na z’n veertig jaar schuldenbubbels maar eens afgelopen moet zijn met de tijd dat ze zomaar voor iedereen schuldpapier willen drukken. En daar kunnen we morgen nog wat tegen doen als we willen.

Er is geen enkele wet die mensen verbied om op basis van tijd te gaan handelen. Het enige wat nog mist is een breed geaccepteerd ruilmiddel. Dat had de politiek kunnen oplossen, het is ook voorgesteld door de PvdD, maar het is niet gebeurd. Niet hier tenminste.

In Vernederland zijn we overgegaan op dwangarbeid en omdat ik dwangarbeid dwangarbeid noem moet ik steeds mensen blocken omdat ze komen jengelen dat ik overdrijf en dat het geld op is. Niet geheel toevalligerwijs misschien zijn kale apen vaak geneigd de PVV of VVD aan te hangen. Alhoewel ook PvdA’ers er ook aanstoot aan nemen nu ijzeren Jetta met haar rollator WWB’ers de tewerkstelling injaagt.

In plaats van zoals in mijn gemeente gebeurt miljoenen spenderen aan nutteloze milieuvervuiling bij een verliesgevend bedrijf en dat een leerwerktraject noemen, kunnen gemeenten ook kiezen om samen met iedereen te bekijken of we elkaars tijd niet de moeite waard vinden. Mocht dat dan zo zijn dan is besluiten een parallelle munt invoeren de enige logische stap.

Dwangarbeid kan dan bijvoorbeeld vervangen worden door een coöperatieve tuin die verse biologische producten aan restaurants  levert. Vrijwillige participanten krijgen uitbetaald in een lokale munt die door het lokale bedrijfsleven wordt geaccepteerd. Als de tuin dan ook wiet mag verbouwen behoort hosselen meteen ook tot het verleden. Fopdebat overbodig, alle politieke problemen opgelost. Graag gedaan. 🙂

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie