Hoe corporatisme telkens wint: het EPD/LSP

800px-Four_colors_of_pillsOp 5 april 2011 verwierp de Eerste Kamer het voorstel om het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) wettelijk geregeld te krijgen. De Kamer was hierbij reeds voorafgegaan door huisartsen die eveneens aangaven het niet eens te zijn met de invoering van het EPD. Kortom, dat zag er allemaal hoopvol en rooskleurig uit. Maar aangezien we met zijn allen helaas in een wereld leven die niet om ons maar om geld draait, pakte een en ander uiteindelijk toch weer totaal anders uit.

Al snel bleek dat het grote geld koste wat het kost over uw persoonlijke gegevens wilde beschikken. Daar zijn tenslotte allerlei vreselijk opwindende marketingprofielen uit te genereren die in de toekomst mogelijkerwijs voor nog meer omzet kunnen zorgen. En dus gingen verzekeringstoko’s proberen huisartsen om te kopen. Een enorm ranzige handeling die door uw betrokken volksvertegenwoordigers natuurlijk weer niet bestraft werd. Voor de miljardste keer blijkt het niet om uw gezondheid of veiligheid te gaan, maar om het spekken van de portemonnees van reeds schatrijke individuen; om het oeverloos faciliteren van corporatisme.

Vandaag werd bekend dat er een EPD voor heel Noord Nederland komt. Er is natuurlijk niets veranderd aan de insteek, de leugens omtrent het gebruik ervan zijn slechts nog wat sterker aangezet. Een citaat:

In 2011 was de patiëntenorganisatie Zorgbelang Drenthe nog tegenstander van het EPD, maar dat is nu veranderd “Wij hadden er vooral bezwaar tegen dat in dat landelijke systeem patiënten niet vooraf toestemming hoefden te geven”, zegt directeur Jan van Loenen van Zorgbelang tegenover het dagblad. “Dat is nu wel goed geregeld, begrijp ik.”

Natuurlijk is dat niet goed geregeld aangezien het helemaal niet de bedoeling is dat zorgtoko’s en verzekeringsmaatschappijen toegang tot het EPD/LSP ontzegd wordt. Een EPD geeft kwaadwillende megabedrijven de mogelijkheid diepgaande marketinganalyses samen te stellen en naar wens te differentiëren in het behandelen van patiënten. Dat is een natte droom voor zij die slechts om geld geven. En laat de mensenwereld nu precies om dit soort figuren draaien.

Dat alles – uiteraard – met dank aan uw volksvertegenwoordigers. De mensen die u al decennialang vertrouwt om een reden die mij totaal ontgaat. Het EPD is ooit voorgesteld door ene Els Borst, een politica die toevallig zojuist onder verdachte omstandigheden is overleden. Een vrouw die door onze totaal onafhankelijke en betrouwbare mainstream media nu natuurlijk weer als ware heldin wordt afgeschilderd, terwijl ook zij slechts continu bezig is geweest met het behartigen van de belangen van het corporatisme.

En zo ziet u: het corporatisme wint. Altijd. Soms duurt dat een flinke periode maar uiteindelijk legt alles het af tegen deze onstuitbare kracht, simpelweg omdat het gefaciliteerd wordt door wat mensen abusievelijk volksvertegenwoordigers zijn gaan noemen. We worden niet geregeerd door mensen met het hart op de juiste plek, maar door egoïstische monsters die zich slechts bezig houden met het verzekeren van een toekomst waarin ook zij de vruchten van het corporatisme kunnen plukken.

Blijft u wel gewoon braaf collaboreren? Het corporatisme zal u dankbaar zijn.

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie