Geen woorden maar DADO

DADO? Yep, DADO. Zomaar een afkorting die ik voor het gemak zojuist verzonnen heb. Waar ie voor staat? “Dood Aan De Overheid”. Subtiel? Nee. Volwassen? Bepaald niet. Of het een terroristische of gewelddadige groepering betreft? Nee, ook niet. Ik zou de naam willen gebruiken om een “politieke partij” vorm mee te gaan geven. En nu niet schrikken, natuurlijk heeft politiek in de huidige vorm totaal geen zin omdat zij slechts in dienst staat van het corporatisme en de bancaire sector. Zoals ik reeds veelvuldig in allerlei schrijfsel heb aangestipt.

Echter, de enige methode om bij het volledig gehersenspoelde publiek nog enigszins een kans te maken om toch gehoord te worden, is door jezelf als politieke partij te profileren. Triest maar oh zo waar. Die vernederende onzin wordt door het brave burgerschaap om de een of andere onverklaarbare reden nog steeds wel serieus genomen, dus waarom dan niet een “partij” beginnen die als enig doel  het uitfaseren van de centrale en dictatoriale overheid zoals wij die op dit moment kennen heeft? Lijkt mij in ieder geval de moeite van het proberen waard.

Enkele uitgangspunten die DADO kenmerken:

 1. De overheid is een misdadige organisatie die slechts bedoeld is om corporaties en de bancaire sector alsmaar te faciliteren en door politici daarbij steevast misbruikt wordt om een carrière mee op te bouwen.
 2. Participatie aan het fenomeen “Nederland” gebeurt niet op vrijwillige basis: zodra een mens geboren wordt op de locatie die door dictators uit een ver verleden ooit “Nederland” is genoemd, wordt hij of zij geacht deel uit te maken van onze Nederlandse BV of mensenboerderij. DADO vindt deze gang van zaken totaal krankzinnig en misselijkmakend: elk mens zou vrijwillig moeten kunnen beslissen of hij of zij wil behoren tot een fictieve geestescreatie als een “land”.
 3. De huidige “moderne” samenleving is volledig op dwang, onderdrukking en geweld gebaseerd. Dit is waanzin. De mensheid noemt zichzelf beschaafd maar in velden noch wegen is er enig bewijs van dit zogenaamde feit te ontdekken. De “moderne” samenleving draait niet om mensen maar om de economie. DADO wil ervoor zorgen dat overheden en hun bazen (de corporaties/banken) buitenspel gezet worden. De focus van onze levens dient op “leven” te liggen, niet op “werken”.
 4. DADO streeft naar een samenlevingsvorm die haar fundamenten vindt in liefde, respect en begrip. Om deze situatie te bereiken zal het nodig zijn om af te stappen van een mensheid die op globaal niveau probeert te handelen of te redeneren en om terug te gaan naar een veel natuurlijker situatie: eentje waarin sterke decentrale democratie de glanzende hoofdrol speelt. DADO is groot voorstander van “tribalisme” en ziet in de implementatie van deze samenlevingsvorm een aanzienlijk rooskleuriger toekomstvisie dan in het mensonterende drama dat eufemistisch “Westerse democratie” of “het streven naar (oneindige) economische groei” genoemd wordt.
 5. DADO is volledig “open source”. Heeft u suggesties, wensen, opmerkingen, aanmerkingen of wat dan ook: knal ze onder dit topic. Mocht de aandacht voor DADO daadwerkelijk grote vormen aannemen, dan richt ik er een losse website voor in. Beloofd.

Doet u mee? Op naar een leven dat ook daadwerkelijk om leven draait.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Geen woorden maar DADO

 1. Kaatje36 says:

  Ik zie veel overeenkomsten met mijn zienswijze en dit is te concretiseren door een economisch model van cooperaties; naar voorbeeld van het zeer succesvolle Mondragon in Baskenland (zie Tegenlicht docu).

  In een dergelijk model legt iedereen 15K in en wordt daarmee mede-eigenaar voor 1 stem van het bedrijf. Het moet wel een bedrijf zijn dat echt iets produceert; als je niets maakt, heb je geen toekomst.

  Het mede-eigenaarschap betekent dat je een rol hebt binnen de onderneming naar eigen talent en vermogen. Dat kan betekenen dat je aan de lopende band staat, een coordinerende rol vervult, een specialistische, maar ook dat je taken buiten het primaire proces om doet.
  Zoals bijvoorbeeld helpen met de zorg voor de kinderen of hulpbehoevenden of met voedselbereiding/verbouw, of als onderzoeker/innovator etc.

  Bij aanvang zullen die secundaire rollen moeilijk van de grond komen, omdat er allerlei beperkingen qua wetten en regels van de 3 relevante overheden zijn opgelegd. Zodra de zaak eenmaal loopt, zullen we de rest van het model gemakkelijker af kunnen dwingen.

  Het zou mooi zijn als een ieder die geinteresseerd is, zich hier meldt en dat we gezamenlijk een product kunnen verzinnen – bij voorkeur duurzaam/MVO-waarmee we een start zouden kunnen maken.

  Daarna is het zaak een locatie te vinden in een gemeente die bereid is een flink stuk grond te verkopen waar weinig beperkingen aan vastzitten. Dus gemixt (werken/wonen) maar ook de eigen keuze qua woningbouw en planologische structuur.

  Het doel van dit plan is niet om te komen tot een soort van ‘geitenwollensokkencommune), maar het bekijken van de docu over Mondragon zal al deze zorgen wegnemen.

  • Ingeborg says:

   Eerste gedachte is: interessant en zeer de moeite waard om eens goed over na te denken. Heb ook de documentaire bekeken en moet zeggen als collectief van gelijkgestemden moet zoiets lukken!

   Dank Kaatje!

 2. Stas Uittenbogaard says:

  Leuk stuk, alleen oppassen met ‘tribalisme’: Dat is namelijk een stopwoordje van de miniscule margegroep van de ‘Nationaal-Anarchisten’, die de staat willen vervangen door etnisch bepaalde tribe-structuur.

  Over coöperatieven: ik heb de docu over Mondragon gezien, en zeker een voorbeeld over hoe de huidige samenleving een stuk mooier gemaakt kan worden. Helaas moeten deze coöperatieven toch volgens de kapitalistische spelregels concurreren met de reguliere bedrijven, waardoor coöperatieven nooit doorslaggevende wereldwijde verandering kunnen brengen.

  Pas als er géén productiemiddelen meer in private handen zit, wat toch via strijd bevochten moet worden, kan de héle economie op coöperatieve wijze lijkende manier georganiseerd worden

 3. Michiel says:

  Beste Stas,

  Dank voor de waarschuwing. Mijn opvatting van tribalisme heeft echter niets met een etnisch bepaalde tribe-structuur te maken. Ik doel slechts op het op veel kleinere schaal samenleven dan nu gangbaar is: als een soort van ‘stammen’ dus. Laat ik dat bij dezen verduidelijkt hebben 🙂

 4. Peter says:

  Beste allen,

  Ik vind het idee van Mondragon ook boeiend, maar zou het een idee zijn of beter misschien om dit niet in vernederland te beginnen, waar het me bijna onmogelijk lijkt om grond te vinden en een gemeete die meewerkt? Dus emigreren en een plek zoeken waar dit makkelijker uit te voeren valt.

  Wat denken jullie daarvan ?

 5. Chris says:

  Geinige site. De georganiseerde misdaad van het kapitalisme steunt op twee (hoofd)peilers: bancaire plunderaars en energiedictators die voortdurend gluiperige een-tweetjes uitspelen, want beide zijn eigendom van hetzelfde tuig. Het monetaire systeem heeft een bedoeld ingebouwd zelfvernietigingsmechanisme, dus dat houdt op te bestaan, maar de geplande opvolger ervan moet de nek worden omgedraaid voordat het gaat functioneren. De achterbakse energieleveranciers moorden uitvinders van overunity vindingen structureel uit, omdat mensen die zelf in hun energiebehoefte kunnen voorzien niet van het officiele circus afhankelijk zijn. Gelukkig hebben ook ‘bendes’ zoals de Yakuza, triades en de Hell’s Angels, om er een willekeurig aantal te noemen, energie nodig en die zouden bijvoorbeeld doordrongen moeten worden van de noodzaak om energie in eigen beheer te produceren om zodoende onder het regime van de hooggeplaatste inteelt van deze wereld vandaan te komen. Nederland is waarschijnlijk inderdaad een slechte plek om dergelijke activiteiten te ontwikkelen, omdat hier de corporate en bancaire ellende is bedacht en er een gekroond hoofd, dat altijd rare hoedjes draagt aan de touwtjes trekt, dat nog steeds de derde plek bezet van het elitaire moordcommando dat haar vader heeft verzonnen.

 6. mary van wijk says:

  Beste allen
  Heb de docu mondragon ook gezien en vind het verreweg te preferen boven het huidige systeem maar ik ben 68 en heb aow dus wat doen jullie met mij b.v. (werken/wonen)

 7. Michiel says:

  @ Mary

  Duidelijk: knuffelen, respect tonen en ervoor zorgen dat je de rest van je leven een uiterst aangename tijd zult beleven als dank voor wat je voor andere mensen betekend hebt. Echter, dat is in het geval bij een Mondragon-achtige aanpak. Die we in NL niet hanteren. Dus zul je het alsnog moeten doen met vernedering, een verdampende AOW, ridiculisering, stereotypering en emmers vol ellende. Sorry.

 8. mary van wijk says:

  Klopt, en daar ben ik in de jaren zestig en zeventig actief voor geweest om nu aangezien te worden voor rijke babyboomer. Vrouwen in die tijd hielden zich niet bezig met pensioen heb ik dus niet maar lever al wel in om de crisis te betalen. Ach er is altijd nog het “pilletje” voor als het water tot aan m’n lippen staat.

Geef een reactie