Operation Drop the Drone

Deze aflevering van KRO Reporter biedt een zeldzaam kijkje in de keuken van defensie. Hoewel de geïnterviewde Amerikaanse militairen het natuurlijk ontkennen hebben drones luchtoffensief tot een computerspel gemaakt. De VS hebben inmiddels meer beeldschermpiloten dan echte piloten. Met dodelijk echte “vluchtsimulators” knallen Amerikanen overal ter wereld mensen af. Dat komt naar mijn smaak niet duidelijk genoeg naar voren in de video. Noch wordt genoemd dat Vernederland al lang drones heeft.

Sinds 2001 heeft defensie 34 Sperwers maar omdat die dingen vooral goed waren in uit de lucht vallen wordt er tijdelijk gebruik gemaakt van ScanEagles. Of beide types ooit in eigen land zijn ingezet is me niet bekend. Wel weet ik dat binnenslands gebruikt wordt gemaakt van Ravens. En nu komen er dus Predators. Hoewel de aanbesteding nog loopt is al wel duidelijk dat die naar de Predator toegeschreven is. Tenminste, zo beweert de KRO. Als dat waar is dan overtreedt Hans “tabakslobby” Hillen Europese regels. Maar ach, dat doen ze bij de JSF ook. Dat worden dus weer duur betaalde uurtjes politieke poppenkast en daarna gaan we dankzij ondanks de crisis flink lappen voor het boven onze hoofden laten rondcirkelen van mini-bommenwerpers.

Mocht u dus van plan zijn om in de nabije toekomst in verzet te komen tegen de BV Vernederland dan raad ik u van harte aan kennis te nemen van het fenomeen drones. Indien mogelijk ook voor eigen gebruik. Global Guerrillas biedt informatieve beschouwingen en voor een meer defensieve houding verwijs ik graag naar het schrijven van @ntisec hieronder.

#Operation #DROPtheDRONE

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie