Hoe werkt verkopen via Bol.com?

Voordelen van het verkopen van jouw producten via Bol.com

Jouw producten verkopen via Bol.com zorgt voor meer potentiële klanten en meer naamsbekendheid. Omdat het een gevestigd online platform is, kan jij als webshop hiervan profiteren. Naast de nieuwe klanten en naamsbekendheid vergroot het ook de kansen voor startende (online) ondernemers. De consument is bekend met Bol.com en zal hier eerder een product aanschaffen dan bij een onbekende webshop. Jouw producten aanbieden op deze website gaat heel eenvoudig. Hiervoor doorloop je de volgende stappen.

Stap 1. Meld je aan als verkoper 

Dit gaat heel eenvoudig door een verkoopaccount aan te maken, waarmee jij jouw producten en verkopen kunt beheren. Hierdoor ben jij degene die de nodige zaken aan kunt passen indien nodig. Je bent dus niet afhankelijk van een website beheerder en snel schakelen is hierdoor geen probleem.

Stap 2. Bol.com heeft nog een aantal gegevens van jou nodig

Om jouw account te verifiëren heeft Bol.com nog wat extra informatie nodig, zoals bijvoorbeeld het KVK-nummer. Zo kunnen zij bekijken of het bedrijf echt bestaat en zodra dit is goedgekeurd kan jij als verkoper aan de slag!

Stap 3. Jouw producten toevoegen

Je bent aanbeland bij misschien wel de belangrijkste stap, namelijk: het toevoegen van jouw producten. Hiervoor heb je de EAN code nodig. Deze is voor ieder product uniek, om zo ieder artikel te kunnen herkennen. Wanneer je zelf bijvoorbeeld schilderijen maakt en deze wilt verkopen op Bol.com is het belangrijk dat je EAN codes aanvraagt bij een derde partij. 

Stap 4. Verkopen van producten

Tenslotte wil je natuurlijk dat jouw producten met succes worden verkocht. Je kunt de producten laten staan zoals ze zijn toegevoegd, maar je kunt meer doen om het succes van jouw verkopen te vergroten. Zo kan je zoekwoorden toevoegen aan de productomschrijving om zo de vindbaarheid van jouw producten te verhogen. Ook is het belangrijk om je te realiseren dat Bol.com een percentage rekent van jouw omzet. Kijk goed naar de prijzen van concurrenten op Bol.com en zorg dat je opvalt door een interessante prijs/kwaliteitsverhouding. 

Je kunt dus op verschillende manieren zorgen dat je opvalt op Bol.com. Naast deze basis tips zijn er nog meer tips & tricks voor het verhogen van jouw verkopen via dit platform. Wil jij meer weten over hoe het werkt om te verkopen via Bol.com, ga dan snel naar de website van Traffic Today voor meer informatie!