Spelletjes voor ontspanning tijdens je pauze

Het dagelijkse leven kan best vermoeiend zijn. Je zit met jouw hoofd helemaal bij het werk of een studie. Een pauze is dan altijd even welkom, want dan kan je de ontspanning even opzoeken. Misschien dat jij helemaal tot rust kan komen door een vermakelijk spelletje te gaan spelen. Simpelweg door al jouw aandacht te vestigen op een totaal andere activiteit kan je jouw concentratie weer terugvinden en met volle aandacht weer aan het werk. Hieronder hebben wij enkele spelletjes voor ontspanning tijdens je pauze op een rijtje gezet:

Stardew Valley

Het mobiele spel ‘Stardew Valley’ werd uitgebracht door Chucklefish Limited en heeft ongekend veel goede reviews in de App Store. Dat heeft een goede reden, want het spel zorgt voor de nodige ontspanning. In het spelletje zal jij de eigenaar worden van een boerderij. Echter is alles wel toe aan vernieuwing, het is nogal vervallen. Terwijl jij de boerderij moet herstellen in zijn oude glorie, kan je ook vrienden maken in de dorpjes in de omgeving. Stardew Valley is een uniek en dus ook een sociaal spelletje voor jong en oud. De app is verkrijgbaar voor 4,99 euro.

Viridi

De spelers moeten bij de meeste online games wel de aandacht erbij houden en wellicht activiteiten ondernemen. Dat is totaal anders is het ultieme relax-spelletje ‘Viridi’. De game voor de smartphone werd gelanceerd door Badru LLC en is stiekem gewoon knotsgek. Je moet namelijk vetplanten kan onderhouden. Inderdaad, je moet er gewoon voor zorgen dat de plantjes groeien en genoeg water krijgen. Je kan ook steeds weer nieuwe plantjes gaan planten. Een klein minpunt is dat je een lange tijd moet wachten, want de groei duurt net zolang als in het echt. De app is gratis te downloaden. 

Alto’s Odyssey

Het kan zijn dat jij niet zo bent van het afwachten, dan kan je beter de ‘Alto’s Odyssey’ applicatie downloaden. Het spel duurt kort en je kan gelijk resultaten boeken. De game van de provider Snowman is vrij simpel. Je moet namelijk over het zandparcours glijden en zo ver als mogelijk zien te komen. Je kan onderweg ook nog wat trucjes doen. Je zal op een gegeven moment tot stilstand komen en dan is het spelletje al afgelopen. Het leuke is wel dat jij steeds water verder moet zien te komen, simpelweg om jouw eigen record te breken. De Alto’s Odyssey app kan je voor 0,99 euro aanschaffen.

Alto’s Odyssey

Neko Atsume: Kitty Collector

Kattenliefhebbers opgelet, want het spelletje ‘Neko Atsume: Kitty Collector’ is echt is voor jou. In het spel is het doel van de speler om zoveel als mogelijk katten te verzamelen. In de woning is er genoeg plaats voor de schattige katjes. Ga de tuin om in de katten te verwennen met snoepjes, misschien staan er straks wel enkele nieuwe poesjes voor de deur. Open zo nu en dan even de applicatie om te bekijken of je bezoek hebt. Het mobiele spel van Hit Point Co is helemaal gratis.

Idle Zen

Het rustgevende mobiele spel ‘Idle Zen’ werd bedacht door de makers van Tech Tree Games. In het spel vallen er constant ballen naar beneden. Jij kan de focus leggen op deze ballen en even ontspannen aan de dagelijkse sleur. Je zal helemaal ‘zen’ worden van het spelletje. Hoe langer je het spel speelt, des te gekker de levels worden. Het is ook een handige app om te openen voordat je gaat slapen. Idle Zen is gratis beschikbaar in de App Store.

Starburst

Een casinospel kan ook een rustgevend effect hebben op de mens. Je kan het beroemde ‘Starburst’ slot bijvoorbeeld ook gratis met oefengeld spelen. Je ervaart dan niet de spanning van het spelen met geld, maar je komt tot rust tijdens jouw welverdiende pauze. Het Starburst slot staat bekend om zijn kleurrijke afbeeldingen en fijne manier van spelen. Kijk in alle kalmte naar de mooie afbeeldingen en de lichtjes. Overigens kan jij als liefhebber alle gratis gokkasten spelen met oefengeld en dat gewoon via jouw webbrowser. Met echt geld kan je overigens met een beetje geluk een leuk zakcentje verdienen.

Prune

Het spelletje ‘Prune’ werd bedacht door Joel McDonald LLC en is één van de rustgevendste spellen aller tijden. Je kan ook tijdens jouw pauze op het werk of school gewoon aan de slag gaan in de tuin. Alleen zal je dat dan wel doen op de smartphone. De boom groeit namelijk snel en het zonlicht is essentieel voor de groei van de bloemen. Jij moet dus zo nu en dan even de app openen en gaan snoeien. Schrik niet, deze simpele app kost 3,99 euro.