De lente, beleef de lente

De lente, een van de mooiste jaargetijde die er maar bestaat. De tijd van het jaar waarin de natuur zich weer ontpopt in een mooie zee van groen en waarin de meeste dieren zoals bijvoorbeeld schapen en koeien weer hun jongen krijgen. Vind jij het ook zo heerlijk om in het zonnetje met een boek in de tuin of op jouw balkon te zitten en te genieten van al het moois om je heen? Beleef jij de lente op een goede manier of heb jij er helemaal niets mee?

De lente, wanneer begint deze nu eigenlijk? 

Wanneer begint de lente? Van oorsprong begint de lente op 20 maart. Soms is het een dagje eerder of later, maar dat hangt helemaal af van het jaartal. De lente begint wanneer overal op aarde de dag en de nacht even lang zijn. Dit is eeuwen geleden zo besloten en dit zal ook niet meer gaan veranderen. 

De lente, beleef de lente

Wanneer je aan iemand de vraag zal stellen, hoe beleef jij de lente? Dan heb je kans dat je van de 10 keer zeker 8 keer een ander antwoord gaat krijgen. Er zijn namelijk zoveel mooie dingen te noemen over dit jaargetijde. De een zal beginnen over de vele bloemen die in de lente in bloei komen te staan, een ander juist weer over de vele dieren die er dan geboren worden. Zo kan je nog wel meer dingen bedenken. Beleef de lente zoals jij dat graag zou willen. Hier staat geen standaard voor hoe je het moet beleven want eenieder doet dit op zijn of haar eigen manier.  

Genieten van al die mooie kleuren en geuren

Wanneer begint de lente? Als je de datum niet weet dan kan je het vaak al zien aan alle struiken, bomen en planten die dan in bloei komen te staan. Binnen een korte tijd beleef je de lente door middel van een heleboel lekkere geuren van de bloemen. Het is toch een genot om te zien hoe een knop tot een prachtige bloem uitgroeit en hoe struiken ineens enorm groot gaan worden?

Beleefdelente online

Kun je om de een of andere reden niet naar buiten dan kan je ook op een andere manier de lente beleven. Dit kan bijvoorbeeld door een bezoekje te brengen aan de site Nestkastlive. Je ziet op deze site het hele jaar door allerlei fauna in Nederland. Beleefdelente dus online en kijk met grote regelmaat op de site Nestkastlive om te zien wat er allemaal om je heen gebeurt. Dit is niet alleen maar in de lente zo. Je kunt hier het hele jaar door kijken. Beleef de lente op een andere manier maar geniet er wel volop van!

Leuke uitjes in de lente met kinderen

Beleef de lente met je kinderen door lekker naar buiten te gaan. Het is heel leerzaam om jouw kinderen van alles te leren door bijvoorbeeld een mooie wandeling te gaan maken. Men denkt dat het bos in de herfst alleen maar mooi is, maar zeker in de lente is daar ook genoeg te beleven. Er zijn buiten een wandeling maken ook nog andere leuke activiteiten om te doen. Zo beleef je de lente allemaal op een andere manier. 

Vul je tuin met vrolijke kleuren

Wat dacht je er bijvoorbeeld van om te gaan planten in je eigen tuin. Zeker wanneer je kinderen hebt is het voor hen erg leuk dat ze mee kunnen krijgen hoe de groei van bepaalde bollen, planten en struiken verloopt. 

Een heerlijke wandeling over het strand

Superleuk om te doen is een heerlijke frisse neus te gaan halen op het strand. Je kinderen kunnen er heerlijke ravotten en schelpen zoeken en jouw partner en jij kunnen er heerlijk wandelen en met een beetje geluk al wat gaan drinken bij een strandtent die al open is. Zijn er geen strandtenten open? Neem dan een heerlijke picknickmand mee die je met zijn allen leeg kunt eten. Beleef de lente lekker buiten met jouw gezin! Beter kan het toch eigenlijk niet? 

Een rondje kinderboerderij

Wat ook voor kinderen superleuk is om te gaan doen is naar een kinderboerderij gaan. Er zal zeker daar veel nieuw leven zijn. Die heerlijke rosé snuitjes van de biggetjes die geboren zijn, het vrolijk dartelen van de lammetjes in de wei. Het is op en top genieten van al het jonge spul wat daar dan rondhuppelt en doet. Soms hebben ze bij een kinderboerderij een leuke puzzeltocht die je kunt maken met de kinderen. Deze is vaak ook nog erg leerzaam. Zo heb je meteen twee vliegen in 1 klap. 

Bezoek eens een buitenspeeltuin

Buitenspeeltuinen worden steeds populairder. Niet gek natuurlijk want het is heerlijk om in de buitenlucht te vertoeven en zeker met kinderen. Beleef de lente door ze lekker te laten spelen en ravotten met leeftijdgenoten in de heerlijke buitenlucht. Terwijl dat hun aan het spelen zijn kan jij lekker genieten van het zonnetje met een handwerkje of een boek. Hun hebben plezier en jij ook. Niets is er fijner om je kinderen te zien en horen genieten terwijl jij op jouw manier ook geniet.

Creatief de lente beleven

Natuurlijk kun je de lente niet alleen maar buiten beleven maar dat is ook heel goed binnen te doen. Zo kun je misschien je eigen vogelhuisje maken en leuk beschilderen wat je dan later weer in je tuin of op je balkon kunt hangen. De vogeltjes die zullen er graag gebruik van maken.

Wat ook erg leuk is om te doen is “happy stones” maken. Dit zijn stenen die je kunt beschilderen met een vrolijke tekening of een pakkende tekst en die je dan kunt neerleggen wanneer je aan het wandelen gaat. Dit is echt een trend die sinds een paar jaar gedaan wordt met als doel iemand een glimlach op het gezicht te toveren wanneer jouw happy stone gevonden wordt. Degene die hem vindt kan ervoor kiezen om hem mee te nemen, of hem op een andere plek weer neer te leggen zodat er weer iemand anders is die hem vindt. 

Wil je na een lange wandeling heerlijk genieten van lekker wat warms te drinken met wat lekkers erbij? Laat je kinderen dan heerlijke cup cakes versieren. Doe bij het beslag wat sinaasappelschaafsel of wat citroen om de cup cakes een frisse smaak te geven. Niet per se een lente activiteit maar natuurlijk wel heel erg lekker en leuk om te doen!