“Bombarderen die hap”

Kerry_and_AssadWij willen oorlog. Tenminste, dat wordt ons verteld. Omdat Assad gruweldaden begaan zou hebben, schijnt 70% van de Vernederlanders  te vinden dat wij – in navolging van Assad – Syrië moeten gaan bombarderen. Om Sarah Palin te quoten: “So we’re bombing Syria because Syria is bombing Syria? And I’m the idiot?”

Je kunt het nieuws niet aanzetten of het gaat over de “laatste ontwikkelingen” omtrent Syrië. Over hoe Obama wel moet omdat hij nou eenmaal rode lijn heeft geroepen. Over hoe Cameron vernederd is omdat het Britse parlement voor de verandering eens een democratisch besluit nam. Waar het vooral niet over gaat is hoe dubieus het bewijs is. Er wordt wel vermeld dat “we” wat Irak betreft fout zaten  maar daar worden geen consequenties aan verbonden of lessen uit getrokken. Laat staan dat gezegd wordt dat “wij” Saddam Hoessein hebben geholpen met gifgasaanvallen op Iran of dat de VS bij de “bevrijding” van Irak met verarmd uranium schoot en het witte fosfor liet regenen. Dat staat allemaal maar in de weg van het grotere goed namelijk dat Amerika de beschaving gaat redden door een land kapot te bombarderen in de hoop dat Iran bang wordt. Zoals mijn twitterbuddy en strafrechtadvocaat Stanley Cohen zegt: “The idea of attacking Syria to send a message to Iran is sort of like marrying the gardner to let the shop owner know you love him.”

Van het non-intervenistische kamp word ik ook al niet vrolijk. Dat zegt hek eromheen en uit laten branden. Let Allah sort it out. Het probleem daarbij is dat Allah er niks mee te maken heeft. Assad, die in 2009 nog een very generous man genoemd werd door Kerry, wordt al tenminste sinds 2006 met diplomatieke middelen onder vuur genomen door de VS. Dankzij Chelsea Manning kan iedereen dat weten maar de media zwijgen er over. “Actions that cause Bashar to lose balance and increase his insecurity are in our interest”. Mensen die zeggen dat iedereen elkaar de tent maar uit moet vechten hadden dat dus veel eerder moeten roepen. Syrië aanvallen is geen nieuw plan en nu de vermoorde onschuld spelen is hypocriet en lachwekkend. De komende oorlog zat al sinds de Axis of Evil-speech in de pijplijn.

Zonder “onze” bemoeienis was het waarschijnlijk nooit op vechten uitgedraaid in Syrië. De Arababische herfst is made in the USA, geopolitiek is als de aandelenmarkt. Het is een spelletje van pump & dump. Onderzoek van nota bene de Navo leert ons dat Assad de steun van 70% van de Syriërs geniet. “The people are sick of the war and hate the jihadists more than Assad.”

Maar goed, het maakt niet uit wat ik schrijf, die oorlog komt er, moslims staan dankzij snode plannetjes van het “Vrije Westen” weer mooi op de kaart als mensen die niet in vrede kunnen samenleven en Obama saves the day. Dat is het beeld wat de media zullen schetsen. Beloofd. Sterker nog. Harald Doornbos maakt alvast grappen over de burgerslachtoffers die gaan vallen door te voorspellen dat er een dikke man genaamd Hap gaat sneuvelen. Lang leve het neokolonialisme!

harald doornbos fopjournalist

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie