Over meedogenloos.nl

De maatschappij dat ben jij! Tenminste, dat wordt je wijsgemaakt. Wat ze je er niet bij vertellen is dat jouw bestaan voor de maatschappij vooral een papieren werkelijkheid is. Een kille cijfermachine die incalculeert dat jij een significante bijdrage levert aan een systeem dat parasitair is.

Meedogenloos.nl wil documenteren hoezeer de mensheid op haar laatste benen loopt en hoe ze bukt onder wat we het verlichte Westerse denken zijn gaan noemen. Tegelijkertijd willen we vooral meer mededogen in de meedogenloze maatschappij van megastallen en kiloknallers. Maar dat zal niet makkelijk gaan in een maatschappij waarin geld regeert.

Disclaimer

mee·do·gen·loos bn, bw; barbaars, genadeloos, gewetenloos, hard, hardvochtig, harteloos, keihard, koud, niets ontziend, onbarmhartig, onbewogen, ongenadig, ongevoelig, onmeedogend, onverbiddelijk, onvermurwbaar, spijkerhard, streng, vastberaden, wreed

13 Responses to Over meedogenloos.nl

 1. September says:

  Ik ben arm en berooid. Ik heb met de diagnose schizofrenie. Tot voor kort was ik dakloos in de steden Boston en Cambridge. Ik woon nu in Californië, die in een groep naar huis voor geesteszieken.

  Het is mijn overtuiging dat geld is een vorm van genade. Ik ben niet sterk genoeg om te werken en ik denk niet dat iemand me zou huren om juridische werk te doen. Ik zou nooit veel voor de handel als vereist zou zijn door een ruilhandel. Ik krijg een som geld elke maand door de regering van de Verenigde Staten van Amerika.

  Dus in systemen die geld hebben als een prominente vorm van uitwisseling, zou ik in staat zijn om te overleven, zolang het economische model voorziet in de armen en gehandicapten. Het is vaak de middenklasse die voedsel geven aan goede doelen en ik ben in staat om vaker dan ik zou doen zonder goede doel eten.

  Ik wens u veel succes in actualiseert de goede politieke idealen die rijdt u te schrijven en te handelen. Ik wens u veel liefde en gezondheid!

 2. Petra says:

  Geld is de satan. Google money as debt maar eens.

 3. andre says:

  Dat is echt een top reactie Petra, op een sentimenteel verhaal van iemand die begrijpt dat je in een samenleving waar je je moet behelpen met eigen voorzieningen en zelf redzaamheid het niet haalt. Of jouw wereld moet een door de overheid gedicteerde zijn waar je bestaan gerechtvaardigd wordt door de gratie die de overheid je verleend te bestaan …. Laat staan sites in de lucht te houden als deze….

 4. Petra says:

  Mijn reactie was niet heel vriendelijk nee, dat komt omdat ik nogal twijfel aan de authenticiteit van de reactie van September en omdat ik geld echt geen vorm van genade vind. Integendeel, geld maakt meer kapot dan ons lief is.

  • Meisan says:

   Niet het geld maakt kapot, geld is slechts een middel.

   Het probleem in deze wereld is maar op 1 plaats te vinden, en dat is in “ons” zelf. 😉

   Je hebt een kwade onderdrukker (The 1 %), en je hebt de slaafse massa (De rest). Beide houden elkaar in stand.
   De 1% is de leverancier van heel veel drugs, en wij (De rest) zijn de junkies. We worden gedwongen en laten ons dwingen om het systeem instant te houden door ons massaal en apathisch te laten indoctrineren door de propaganda van “Big brother”. (ook wel marketing genoemd)

   Marketing houdt de verslaving instant, zolang “wij” blijven consumeren zal er weinig veranderen……

 5. John Zuyderduyn says:

  De economen en de spreadsheet-managers hameren op het verkeerde aambeeld. In de zorg bijvoorbeeld, gaat het niet om kostenbeheersing (laat staan om winst) maar om de vraag hoe patiënten en hulpbehoevenden het best geholpen kunnen worden. Daar komt natuurlijk geld aan te pas maar slechts als middel en niet als doel

 6. Markies de Sade says:

  Houden jullie complotdenkers nou nooit op met jatten? Dit zijn niet jouw ideeën, dit zijn niet jouw woorden, dit is ordinair jat-werk. Geen wonder dat niemand je aanneemt.

 7. Goede site! Opkomen voor het milieu en tegen het huidige kapitalisme en gelukkig niet zuur links! En het cynische is ook erg fijn aan deze site!
  Ik ben net begonnen met eigen website: http://devrijestaat.wordpress.com/ (is groenliberaal, eurosceptisch, seculier en nationalistisch)
  De overbevolking is trouwens een van de grootse problemen op de wereld, door de overbevolking

  J.R. De Vrije

 8. Al lang geleden is ervoor gekozen om via geld de gehele mensheid richting totale onderwerping te ‘managen’. De inrichting van het monetaire syteem is de afgelopen honderd jaar stap voor stap aangepast om het van een faciliterend middel, om te buigen naar een dictatoriaal instrument. Omdat we gezapig zaten te pitten, hadden we niks in de gaten…
  Vorige week heb ik er dit stukje over geschreven:
  http://pieterstuurman.blogspot.nl/2013/08/de-dictatuur-van-het-geld.html

Geef een reactie