Kierewiet

Maak kennis met Doede. Doede is de enige openlijke biologische wietboer in Vernederland. En daarom wordt hij gekweld door de politie. Een keer in de zoveel tijd wordt hij opgepakt en wordt zijn kas geript. Door de politie. Op uw kosten. Doede draagt dat lot als een verzetsstrijder. Niet dat hij gewelddadig is, integendeel. Uiterst beheerst confronteert hij het OM met de vraag hoe het kan dat er wiet verkocht wordt in coffeeshops. Wiet komt toch niet uit de lucht vallen? “Ja, dat ben ik helemaal met u eens” zegt de rechter ook nog als de officier van justitie niet verder komt dan een ontwijkend antwoord. Waarna Doede weer veroordeeld wordt. Voor het kweken van planten in een kas, op een niet al te geheime plek en zonder elektriciteit te stelen. “Gênante vertoning” constateert Doede nadat hij zijn vonnis aangehoord heeft. Na de lees meer de hele documentaire.

Terwijl de roverheid de duimschroeven bij cannabisten nog wat strakker aandraait is deze NCRV(!)-documentaire genomineerd voor de prestigieuze journalistieke prijs De Tegel.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie