Nieuwe studies bewijzen het: cannabisgebruikers rijden veiliger auto dan niet-cannabisgebruikers

Uit de resultaten van een nieuwe studie (die in opdracht van een autoverzekeringsmaatschappij in de Verenigde Staten is uitgevoerd) blijkt dat cannabisgebruikers beter autorijden dan mensen die geen cannabis gebruikt hebben.

De recente studie heeft volgens autoverzekeringsmaatschappij 4AutoInsuranceQuote.org  aangetoond dat de gedachte dat cannabis het besturen van een auto negatief zou beïnvloeden, slechts op foutieve aannames gebaseerd is. Beter nog: deze studie bewijst juist het tegenovergestelde. De notie dat “stoned autorijden” gevaarlijk zou zijn blijkt dus weer eens het resultaat van staatspropaganda en opzettelijk verspreide desinformatie te zijn.

De studie bewijst dat er eigenlijk slechts één groot verschil aan te wijzen is tussen bestuurders van auto’s die cannabis genuttigd hebben en zij die dat niet gedaan hebben: de stonede mensen rijden langzamer.  4AutoInsuranceQuote.org zegt, terwijl zij refereert aan een onderzoek van de US National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA), dat langzamer autorijden “natuurlijk een goede zaak is” en dat “cannabisgebruikers daarom wel eens betere bestuurders zouden kunnen zijn”. Een soortgelijk onderzoek dat eerder door de NHTSA is uitgevoerd wijst er tevens op dat bestuurders die THC (het actieve ingrediënt in cannabis) in hun bloed hebben minder vaak verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van verkeersongelukken.

Sterker nog, weer een andere recente studie wijst erop dat medicinaal gebruik van cannabis ervoor gezorgd heeft dat de hoeveelheid verkeersongelukken met negen procent is afgenomen in de staten waar medicinale cannabis gelegaliseerd is. Deze studie met de titel “Medical Marijuana Laws, Traffic Fatalities, and Alcohol Consumption” (pdf-alarm) toont aan dat toegenomen cannabisgebruik ervoor gezorgd heeft dat alcoholgerelateerde verkeersongelukken afgenomen zijn. Dit onderzoek bewijst daarom volgens de onderzoekers dat cannabis niet alleen een veilig surrogaat voor alcohol is, maar dat bestuurders er ook nog eens veiliger door gaan rijden.

“Cannabisgebruikers zeggen dat zij in highe of stonede toestand vaak het idee hebben dat ze 130 kilometer per uur rijden terwijl dat in werkelijheid meer in de buurt van 50 kilometer per uur ligt.” 4AutoInsuranceQuote.org CEO James Shaffer zegt hier verder het volgende over: “Wanneer iemand daarentegen dronken achter het stuur kruipt, dan denkt diegene juist vaak dat hij 50 kilometer per uur rijdt, terwijl dat in werkelijkheid dan 130 kilometer per uur is. Dit bewijst dat het nuttigen van alcohol achter het stuur gevaarlijk is, terwijl gebruik van cannabis veilig is.”

Als autoverzekeringsmaatschappij laat 4AutoInsuranceQuote.org weten dat cannabisgebruik ervoor zou kunnen zorgen dat de tarieven van de verzekeringen voor cannabisgebruikers in tegenstelling tot niet-cannabisgebruikers omlaag zouden kunnen.

Shaffer: “Het hypocriete van de huidige situatie is dat zodra je aangehouden wordt terwijl je onder de invloed van cannabis bent, je een boete of gevangenisstraf kunt krijgen. Het is zelfs mogelijk dat de verzekeringstarieven hierdoor juist verder zullen stijgen.” “Wat politie en andere organisaties die zich met wetshandhaving bezig houden niet begrijpen is dat high autorijden een veilige handeling is. De “oplossing” is in dit geval dus om terwijl je auto rijdt wel onder invloed van cannabis te zijn, maar er goed voor te zorgen dat dat stiekem en op nagenoeg niet te detecteren wijze gebeurt.”

Kortom: wederom een gevalletje van de omgekeerde wereld. Terwijl in Vernederland volksverraders als Ivo Opstelten steevast proberen om cannabis uit de samenleving te weren, blijkt aan de andere kant van de grote natte zee steeds vaker dat cannabisgebruik juist allerlei positieve gevolgen heeft. Van medicinaal gebruik tot – zoals in dit artikel blijkt – het veiliger maken van het verkeer.

Maar in een vreselijk beschaafde samenleving als de onze waarin verkeersongelukken juist economische groei betekenen en je niets hebt aan een bevolking die relaxed en rustig is, blijven we dus zoveel mogelijk propaganda voor het gebruik van de harddrug alcohol maken. En cannabis kei-en keihard bestrijden. Ik duim dat er een dag komt dat we de stupide achterlijkheid die door misdadige politici gepropagandeerd wordt, achter ons kunnen laten. En dan eindelijk eens op weg kunnen gaan naar een samenleving die wel op geestelijk gezond redeneren gebaseerd is. Maar met een bevolking die steevast de inhoud van hun levens laat bepalen door de Haagse Maffia, denk ik dat het helaas toch weer bij heel veel duimen blijft. Uweettoch. Hard zwoegend op weg naar onze eigen ondergang.

Nog een aangenaam weekend gewenst.

Via: http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/g/a/2012/04/06/prweb9375729.DTL
Originele bron: http://www.prweb.com/releases/prweb2012/4/prweb9375729.htm

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie