“Wifi-generatie”

Welkom in Vernederland beste wifi-generatie. Jullie wisten het misschien nog niet niet, maar er wordt al twee jaar hard aan getrokken om op jullie te cashen. Eerst met een boek (dat ik niet ken) en nu met een rapport van een heuse academie. Tenminste, volgens Europese maatstaven dan. Dezelfde maatstaven waarlangs homogenezing in het basispakket kwam.

Natuurlijk worden jullie niet geroemd omdat jullie de DNS-faal van UPC wel hadden weten te omzeilen. Nee, jullie komen in het nieuws omdat jullie iets mankeert. Jullie zijn namelijk zomaar altijd online. En dat wordt gepresenteerd als een probleem. Door een bedrijfje dat alleen maar academie mag heten omdat ze daar genoeg centen voor hadden, niet omdat ze ervoor geleerd hebben. Anders maakten ze wellicht wat minder spatiefouten. Het is namelijk social-mediastress en als je een complete taalnzazi wilt zijn is het sociale-mediastress. Het is in – in goed Nederlands –  ieder geval geen Social Media Stress (SMS) en het maakt me geen donder uit hoe graag je dat wilt vermarkten. Het is een fout en het is een verkeerde invalshoek. Alhoewel je er met een goede ingang vast veel subsidie voor kunt krijgen. Of media-aandacht.

En inderdaad, het ANP pushte het, alle nieuwssites plaatsten het, radio 1 bracht het ieder half uur en ook nieuwsuur had het over de nieuwste zieligheidsindustie, de wifi-generatie. Pauw en Witteman niet, die hadden het te druk met lachen om een vrouw die de situatie in Griekenland heel goed kon schetsen. Enfin, beste wifi-generatie, u bent vanavond definitief doorgebroken. Er kan aan u verdiend worden. Pro-tip: sta dat niet toe. Die vermeende academie rammelt namelijk nogal.

Volgens de academie van mediawijsheid zijn kinderen een “overstresste rat in een Skinnerbox”. Zie het plaatje. Dat is de schuld van contact met vrienden, volgers of gewoon trollen of erger. Zeggen ze. Nergens wordt gewag gemaakt van de funeste invloed (aanrader!) die reclame heet. Laat dus maar zitten dat onderzoek van niks. En vraag je ouders deze regels van het internet te lezen. Of doe het stiekem zelf. Jullie zijn er slim genoeg voor. Neem ze alleen wel ter harte want op internet zijn overal donkere steegjes. Of doe vooral wat deze geldgeile aandachtshoeren van je willen. Weet alleen wel dat ze zelf geen kont van de twitters hebben begrepen. @AcademieMm volgt niemand. Daarover had niemand vragen. Iedereen had immers een persbericht.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie