“Nieuwe verdienmodellen komen er niet zomaar”

Terwijl u zat te slapen of te loonslaven was er gister een vergadering over patenten op planten en vandaag markeert de introductie van het downloadverbod. Nieuwe verdienmodellen komen er namelijk niet zomaar.  Daarvoor moet u eerst gecorrigeerd worden volgens Teeven. De PvdA stemt daarmee in.

Vreemd genoeg denkt woordvoerder Jeroen Recourt daar anders over. Hij denkt niet voor een algemeen downloadverbod te hebben gestemd maar voor een commercieel downloadverbod. Alleen als je het bedrijfsmatig doet dan is het illegaal. Of zoals Recourt zelf blogt: “Een downloadverbod dat alleen de criminelen raakt.” Daarmee denkt de PvdA Teeven misschien een vinger te geven maar Teeven zal de hele hand nemen. Om te kunnen controleren wat er over internet uitgewisseld wordt moet de netneutraliteit geschonden worden.

En inderdaad, nieuwe verdienmodellen komen er niet zomaar. Daar moet je iets voor doen in plaats van iets verbieden of er een belasting over te heffen. Want het internet is er al en dat werkt best goed. Het is de markt die correctie nodig heeft, niet de consument. En het is absurd dat de “liberalen” kiezen voor één belangengroep. Die van een overleden industrie namelijk dure datadragers en dure distributie. De TU Delft heeft TPB (of voor wie die link niet werkt fucktimkuik.org) overbodig gemaakt door Tribler te ontwikkelen. Van subsidiegeld. Toch loopt Brein vooral tegen The Pirate Bay te hoop. Ik zou van nostalgie haast een cassettebandje gaan kopiëren. Celfstraf op downloaden heeft er in Japan toe geleid dat 68% van de gepeilde mensen zegt nog nul yen te besteden aan muziek. Maar ja, een dergelijke boycot zal in Vernederland wel weer teveel gevraagd zijn van de brave consumensjes.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie