Leedconcurrentie

Leedconcurrentie, kent u die uitdrukking? Zo niet dan ga ik ‘em er nu even in rammen. Dit weekend kent een aardige combinatie van leed en leedconcurrentie. Volgevreten kiloknallertokkies zaten bij wijze van spreken met de Mc Nuggets in de knuistjes te twitteren hoe godsgruwelijk erg het allemaal wel niet was was. Die bultrug op die zandbank. Dat terwijl diezelfde jankerds drijvende vluchtelingenlijken voor de kust vast beter vinden dan vluchtelingen in een tent bij hunnie ergens om de hoek. Zo konden wij ons met z’n allen heel druk maken over en weer. Arme bultrug! Nee, jij dan met je met je kooi-eicake. Ja, maar de centjes! En de wereldwijde honger dan! Dat werk.

Conclusie: je kunt er niks aan doen, enjoy your happymeal. Leedconcurrentie is het ultieme verdeel en heers. Terwijl het stemvee zich amechtig afvroeg of het nou wel of niet de moeite waard was om iets anders van de aangespoelde bultrug te vinden dan platbombarderen (over de aangespoelde vluchtelingen hadden ze het niet eens) waren er ook mensen met boten enzovoort die wilden helpen. Die werden tegengehouden en uiteindelijk beboet want er was sprake van een noodverordening. Die kondigen burgemeesters maar al te graag af als daartoe een verzoek komt omdat er een of ander belang mee gemoeid is.

De KNRM is terecht kwaad omdat ze de schuld krijgen van het politieoptreden. De politie handhaaft een bevel dat in het economisch belang is van Naturalis en het verbaast me bijna dat Marianne Thieme niet opgepakt is toen ze de bultrug probeerde te bereiken. Het enige troostrijke aan de storm van verontwaardiging voor/tegen de bultrug was in ieder geval dat vrijwel iedereen erkende dat als je een enorm dier wilt doden dat je dan niet met een “spuitje” moet komen aanzetten. Daarmee hebben de “dierenartsen” van het dolfinarium hun hand danig overspeeld. We weten wel dat het skelet heel moet blijven en dat de rest bijzaak is als de bultrug maar sterft. Ik hoop dat we dat in de daling van het bezoekersaantal terugzien.

Want dat is uiteindelijk waar alles om draait, hoeveel de gek bereid is om voor iets te geven. Naturalis denkt dat u graag entree betaalt om naar het skelet van Johannes te kijken…

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie