Geld maakt zorg te duur

patentIn een (naar ik hoop) vlaag van verstandsverbijstering heeft de voltallige Tweede Kamer ingestemd met internetcensuur om de handel in “illegale” medicijnen te bestrijden. Dat is een klap in het gezicht van de mensheid. Er sterven namelijk meer mensen aan legale medicijnen dan aan illegale medicijnen. Legale medicijnen eisen 75 doden per dag. Iedere 19 minuten valt er een dode. Medicijnverslaving is een groter probleem dan drugsverslaving. En dan laat ik bijwerkingen en gesjoemel met “onderzoeken” nog buiten beschouwing. Ook negeer ik dat de medische industrie totaal niet geïnteresseerd is in het beter maken van mensen als dat geen winst oplevert.

De manier waarop wij medische wetenschap bedrijven is inherent fout. Medici zijn gebonden aan de eed van Hippocrates, medicijnfabrikanten niet. Medicijnfabrikanten maken misbruik van publiek geld om private winsten te creëren. Big pharma is niet geïnteresseerd in het genezen van ziektes die te weinig geld opleveren. De zorg is ziek omdat er een betaalmuur rondom kennis is opgericht. Misdadige multinationals weten zich gesteund door de wet wanneer zij de toegang tot zorg beperken. De zorg is ziek omdat het gedreven wordt door een verdienmodel en niet door altruïsme. Medicijnen zijn kunstmatig schaars vanwege het intellectuele eigendom dat op pillen en poeders rust.  Medicijnfabrikanten geven meer uit aan marketing dan aan het daadwerkelijk ontwikkelen van nieuwe medicijnen.

Toen ik nog niet de diagnose transseksueel had was ik afhankelijk van online apotheken. Mijn via internet bestelde medicijnen waren goedkoper dan mijn maandelijkse zorgpremie. En ik kreeg exact wat ik bestelde. Geen rommel, geen gif maar precies dezelfde pillen waar ik volgens de poortwachters nog niet aan toe was.

Internet haat censuur en medicijnfabrikanten zijn er dol op. Hoe meer censuur des te lucratiever “zorg” wordt. Een bedrijf dat als eerste een middel tegen een bepaalde kwaal ontdekt krijgt 15 jaar het alleenrecht om die kwaal te genezen. Niemand anders mag dat doen. Zorg draait niet om het genezen van ziektes maar om het verdienen van geld. Daarom zijn pillenboeren niet geïnteresseerd in zeldzame ziektes en daarom zijn ze niet geïnteresseerd in het bieden van de goedkoopste adequate oplossing. De zorg is een vijand van de wetenschap. En de enige reden dat zorg zogenaamd te duur is heet marktwerking. De zogenaamde vrije markt beperkt het delen van kennis middels patenten. Wie als eerste een goed idee heeft krijgt een monopolie. En de voltallige Tweede Kamer steunt dat. Ik ga even een potje huilen maar dat doe ik niet zonder u te wijzen op onze voormalige kolonie genaamd Indië. Daar snappen ze wel hoe de waanzin werkt.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie