Censuur bij de NPO-demo: “Iedereen die hier niet thuishoort gaan we verwijderen”

Linksom of rechtsom, alternatieve geluiden bleken niet welkom op het demonstratiefeestje van de NPO, ‘Niet 123 weg’ op het Malieveld in Den Haag op 9 oktober 2013. Een dame die een act voerde als “K.Pitalist”, werd door ingehuurde beveiliging van het met dranghekken afgezette terrein afgevoerd. “Het is vanuit de organisatie dat ze uitgezet is,” aldus de politie.
Een linkse demonstrant, met kritiek op de omroepsbezuinigingen, werd naar de rand van het veld gebracht, maar hoefde het niet te verlaten. De beveiliging ging ‘niet in discussie’ over de ‘ongenodigden’ en de politie weigerde verder commentaar. Vragen over richtlijnen hieromtrent bleven onbeantwoord.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie