‘Wie wiet teelt zal problemen oogsten’

pliesietweets‘Wie wiet teelt zal problemen oogsten’, diverse agenten twitteren het met enige regelmaat. Net zoals ze graag #misdaadmagnietlonen twitteren bij zogenaamde afpakacties. Alle politiekorpsen hebben inmiddels een integraal afpakteam dat als voornaamste doelstelling zoveel mogelijk mensen dakloos te maken lijkt te hebben.

Wat ze al dan niet bewust over het hoofd zien is dat ze de prijs juist opdrijven. Door een nuttige en veelzijdige plant te criminaliseren en vervolgens iedere teler keihard aan te pakken terwijl de verkoop is toegestaan heeft de politie(k) een enorm probleem over zich afgeroepen. Met de veelgebruikte mogelijkheid om “hennepteelt” anoniem te melden is het zelfs niet ondenkbaar dat de politie voor het karretje gespannen wordt van grote jongens die het maar niks vinden dat blowers een cannabisclub proberen op te zetten.

Als Al Capone nog leefde dan zou ons gedoogbeleid zijn natte droom zijn. Hij zou wel raad weten met legale verkoop van een illegaal product. Als de drooglegging meer op het gedoogbeleid had geleken dan zou Capone waarschijnlijk nooit veroordeeld zijn voor belastingontduiking. (Het enige feit waar de grootste drugsbaron ooit voor veroordeeld is.)

Toch gaat het maar door. Vernederland accepteert drones in de lucht vanwege vermeend brandgevaar. Brandgevaar dat enkel veroorzaakt wordt omdat energiebedrijven afwijkend stroomverbruik bij de politie melden. Brandgevaar dat kennelijk ook geldt voor “hennepplanten” in de open lucht aangezien de politie naar luchtfoto’s loert om de o zo strafbare plantjes te vinden.

Ondertussen is de pakkans voor moord, roof of verkrachting om en nabij 1.8% Maar dat boeit niet want de politie levert de volstrekt onafhankelijke media gratis content die uiteraard geplaatst wordt. Klikvoer. Advertenties en o, betaal voor onze websites want nieuws is niet gratis.

Fuck you.

Journalistieke mores zijn zo zeldzaam dat vrijwel niemand aan de macht durft te twijfelen. Sinds de grote crash van 1929 en de daaropvolgende new deal zijn de inteeltgekkies die in erfopvolging geloven bezig geweest om de geschiedenis te herhalen. In de woorden van de drievoudig cum laude afgestuurde econoom @profwolff: “capitalism is a system that refuses to be fixed.” En de MSM pompt liever gratis perberichten door dan dat ze daar wat van zeggen. Want er heerst nou eenmaal een misselijkmakend verdienmodel waaraan de planeet kapot gaat.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie