Geef ons feiten!

Ik ben een keurige blower, dat wil zeggen dat ik er pas op mijn 18e mee begonnen ben. Sindsdien ben ik ook een regelmatige blower. Als ik het me enigszins kan veroorloven  dan heb ik wat te roken in huis. Zonder er al te dramatisch over te willen doen geloof ik wel dat die shit me gaande houdt. Niet dat ik verslaafd ben, wel dat ik het mis als ik blut ben. Ik ben daar ook eerlijk over. Na een joint val ik makkelijker in slaap dan zonder. Mag het?

Nee, zegt de goegemeente, en daar was enkel maar jarenlange indoctrinatie voor nodig. Het debat over “hennep” is al zo lang als ik leef feitenvrij. Voor mijn geboorte was dat niet zo. Toen was de Anti-Revolutionaire Partij, een voorloper van het CDA, volmondig voor legalisering. “Experts” beweren veertig jaar later dat je er dom van zou worden ondanks dat dat ontkracht is. Je zou er psychotisch of schizofreen van worden. (Wat Harvard tegenspreekt.) En, last but not least, word je er een algehele nietsnut van.

Om met het RIVM (pdf, pagina 38) te spreken: “cannabisgebruik, en in het bijzonder frequent gebruik en op jonge leeftijd, kan de kans vergroten dat jongeren in sociale kringen komen te verkeren waar goede schoolprestaties en (materieel) succes niet de norm zijn.”

Raad eens waar onze planeet wel wat minder van kan gebruiken? Overconsumptie en dus materieel succes. Wie lijdt hier nou aan een psychose? Zij die de aarde affakkelen of zij die waarschuwen dat we wel wat een tikkeltje minder “succes” kunnen gebruiken? Zijn we trouwens wel succesvol of maken we er een puinzooi van? Ik vrees het laatste. We “redden” Griekenland om vervolgens de bevolking neer te slaan. Spanje idem dito. Ierland? Check. U gaat demonstreren in Brussel? Sterkte! Wat u zult treffen is Eurogendfor. Een uit verschillende lidstaten bijeen geschraapte militaire eenheid die getraind is om grof geweld te gebruiken. En daar hangt dan een prijskaartje aan van tig miljoen. Van uw belastingcenten.

Helaas doet de politiek alsof we echt mensen redden en niet banken. Iets wat flagrante bullshit is maar u vreet het. Stop daar eens mee.

Een goede manier om daaraan te beginnen is de Volkskrant links laten liggen. ‘Met een fractie van de Brabantse wiet komt Groningen weer boven Jan‘ mag Max Pam daar debiteren. Daarbij stinkt hij in de exportleugen die echt tot vervelens toe ontkracht is. In het buitenland wordt amper nederwiet gevonden en de pliesies aldaar zijn er net zo streng op als in het zogenaamd tolerante Vernederland. Bovendien ligt er dankzij de KRO een intern rapport van de pliesie op straat dat stelt dat de export van wiet hooguit van bescheiden omvang is. Helaas zijn feiten teveel gevraagd en moet het drugsdebat (suiker, cafeïne en alcohol iemand?)  op basis van vooroordelen gevoerd worden.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie