Opstelten liegt

Ivo O.En daar heeft u schijnbaar geen enkel probleem mee. Als een medeburger iets flikt zijn de rapen direct gaar en gaat u loos via verschillende media. Als een politiek fossiel met een ernstig geval van Korsakov wat klinkklare onzin staat uit te kotsen, knikt u echter braaf ja en amen. Maar Ivo liegt. Ivo bedriegt. Ivo verzint ze waar u bij staat. En u pikt het. Allemaal. Laat ons om mijn verwijtende opmerkingen te onderbouwen eens kort door het kamerstuk Coffeeshops en hennepteelt bladeren.

De minister ziet niets in de regulering van hennepteelt. Volgens hem kan alleen een krachtige aanpak de drugscriminaliteit en de aan drugs gerelateerde overlast terugdringen.

Dit is een mening. En om precies te zijn: Ivo’s mening. Waarom die in het kamerstuk opgenomen is, ontgaat mij. In een kamerstuk verwacht je empirisch getoetste stellingen, niet totaal ongegronde aannames van Opa Drankorgel. Daarbij kan een kleuter verzinnen dat de enige manier om drugscriminaliteit terug te dringen, het legaliseren van de betreffende middelen vereist. Maar dat is niet wat Ivo wenst te verkondigen, want zijn foute bedrijfstak houdt zich voor 77% met het bestrijden van drugscriminaliteit bezig. Werkverschaffing muss sein en dus verkiest Ivo het verergeren van de situatie.

Zo tekenden 35 gemeenten tijdens een wiettop op 31 januari het manifest ‘Joint Regulation’, waarin zij pleiten voor regulering van wietteelt voor coffeeshops. Dat gebeurt nu al in enkele Amerikaanse staten en in Uruguay. Maar minister Opstelten ziet hier niets in.

Wederom: een mening c.q. “visie”. Niks onderbouwd, geen enkel argument of wat dan ook: Ivo “ziet hier gewoon niets in”. En daar moet u het mee doen.

Hij wijst erop dat het merendeel van de in Nederland geteelde hennep bestemd is voor export.

Keiharde leugens die al ontkracht zijn en waar zelfs politiedrones als Ruud Bik al afstand van genomen hebben. Recentelijk heeft de politie namelijk besloten dat wietteelt ineens niet voor de export bedoeld is, maar voor het binnenland. Yep. Dat kwam veel beter uit om het hypocriete wanbeleid te kunnen blijven verdedigen en dus mag u het daar wederom mee doen.

Deze is extra tergend. Komt ie:

Ook zitten er volgens hem geen financiële voordelen aan regulering, want van de Europese Unie mag je geen accijns en btw heffen op verboden middelen.

Harddrugs zoals alcohol en sigaretten zijn (zie het onderzoek van het RIVM) vele malen schadelijker en daar wordt grof geld aan verdiend. Wat Ivo hier roept is dus – enorm verrassend – te kansloos voor woorden. Verboden middelen zijn verboden zolang je ze verboden houdt. Er is geen opperwezen dat bepaalt dat verboden middelen verboden moeten blijven. Dat bepalen wij zelf. En het merendeel van Nederland is al lang en breed voor gereguleerde wietteelt. Ivo alleen niet. En dus lijdt het hele land. Schijnt iets met democratie te zijn.

Als je softdrugs reguleert, kun je ook de kwaliteit ervan in de gaten houden, redeneren voorstanders van regulering. Maar het stellen van kwaliteitseisen aan softdrugs is volgens minister Opstelten niet mogelijk, omdat het illegale producten zijn.

Wederom: “illegaliteit” is een keuze. Je kunt er ook voor kiezen die middelen uit de illegaliteit te trekken zodat ze legaal worden. Dat bepalen wij wederom zelf en ook daar is dus geen richtinggevend opperwezen voor nodig. Sterker nog, als Ivo zijn zin niet krijgt omdat iets juridisch niet toegestaan is, dan past hij – zelfs al is iedereen tegen – gewoon de wet aan. Door middel van één van zijn vele wetsvoorstellen. Waarom kan Ivo dat in dit geval dan niet? Precies…. Omdat Ivo niet wil. Maar dat is dus heel wat anders dan deze vreselijke mensenhater telkens weer suggereert.

Als afsluiter van deze enorme berg kansloze ellende:

Ook wil het kabinet met het oog op de volksgezondheid alleen nog hennep met een laag THC-gehalte toelaten. Een hoog THC-gehalte wordt in verband gebracht met schade aan de hersenen en het geheugen.

Ook dit “feit” is al lang onderuit gehaald door – daar zijn ze weer – het RIVM. Zie hier: “Rol THC-blootstelling beperkt bij cannabisverslaving“. Ik heb geen idee waarom het RIVM dit soort onderzoeken vervaardigt, want ik geloof niet dat er ook maar één politieke leugenaar is die er iets mee doet. De overheid komt zelf met rapporten die het tegenovergestelde bewijzen van wat Ivo uitkotst en toch luistert er niemand en blijft Vernederland braaf doen wat maffiamaatje Opstelten allemaal verzint. Zelfs een onderzoek waaruit blijkt dat wiet effectief is tegen Parkinson wordt door onmensen als Ivo keihard genegeerd. Het THC-gehalte neemt ook al jaren af maar ook daar hoort u politici als Ivo niet over. Komt ze niet goed uit, dus negeer je zulke informatie.

Ivo’s wil is wet. Wat Ivo verzint, dat dient te gebeuren. En dan maakt het echt niet uit of een heel land daaronder lijdt; zo rolt Ivo tenslotte. Werkverschaffing voor de politie en het burgerschaap zoveel mogelijk beperken, bestraffen en beschimpen. Daar gaat het om. Daar wordt Ivo blij van en dus zal dat zo geschieden.

Blijft u wel gewoon stug volhouden dat deze samenleving wenselijk, beschaafd en volstrekt normaal is?

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie