Ha die Esther!

sepp-blatterstelli-nrcHa die Esther! Ik wil graag een moeilijk onderwerp in het partijprogram fietsen. EPO. Niet de doping voor wielrenners, ook al ben ik voor legalisering daarvan, maar de European Patent Office. Die EPO is bij uitstek een voorbeeld van wat ik tegen de EU heb, namelijk dat het een extraparlementair lobbycircus is waar niemand afdoende toezicht op houdt domweg omdat onmogelijk wordt gemaakt. EPO gaat nog een stapje verder. Als supranationaal patentbureau geniet het immuniteit. Vandaar dat EPO van mening is dat ze nul en generlei uitleg hoeven te geven over de zelfmoord van drie vakbondsleden die actie voerden tegen het personeelsbeleid van EPO en die daarvoor bestraft werden.

EPO ijvert voor een UPC, een Unified Patent Court, een soort ISDS maar dan voor patenten. EPO is ook patentmaximalist, dat wil zeggen dat ze voor patenten op software en flora en fauna zijn. Verder heeft EPO een broertje dood aan alles. Als we niet uitkijken dan gaat alle energie naar TTIP en CETA terwijl EPO net zo erg is.

Ik ben van team fuck patenten want dat is wat de zorg te duur maakt, maar ook team pro-patenten begint zich inmiddels zorgen te maken over wat Nederlandse kranten als Volkskrant een tiranniek beleid noemen.

Ik ben geen zonnekoning’ beweert Batistelli, toch vertrekt hij boos bij Van Dam wanneer Van Dam hem aanspreekt op het negeren van fel bevochten mensenrechten.  Als je dat zegt dat je geen zonnekoning bent dan je het wel.

Baas Europees Octrooibureau vertrekt boos bij Van Dam . Van Dam is boos over geschrapte pensioenen, achtergehouden loon en natuurlijk drie zelfmoorden van vooraanstaand vakbondspersoneel. Batistelli is een dusdanige zonnekoning dat hij boos wegbeent wanneer hij op het matje geroepen wordt.

Een voorzieningenrechter heeft gevonnist dat immuniteit ophoudt wanneer je mensenrechten schendt in je eeuwige missie om meer, meer, meer geld te verdienen. Die zaak is doorgeprocedeerd tot aan de Hoge Raad die naar verwachting op 20 januari uitspraak doet. De advocaat generaal adviseert dat EPO inderdaad immuniteit geniet waarmee hij impliceert dat alle mooie Europese beloften de prullenbak in kunnen. Van der Steur rijdt Martijn van Dam daarbij mooi in de wielen. En hij doet bovendien een uitspraak over een zaak die momenteel onder de hoogste rechter is.

Ik ben hier zijdelings bij betrokken omdat ik de Nederlandse media over EPO in het Engels vertaal voor TechRights  en dus ben ik bevooroordeeld maar me dunkt dat de PvdD dat ook is qua vijandigheid tegenover patenten. Of tenminste patenten op software en planten of dieren.

Vandaar dat ik je graag wil vragen hoe dit het beste in het PvdD-program gefietst kan worden.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.