ISIS faalt

Er is in Manchester popgeschiedenis geschreven volgens de Volkskrant. Eerst werd dat toegeschreven aan ISIS, “er was een gruwelijke terreuraanslag voor nodig”, maar dat werd na de nodige ophef veranderd in “het was een gruwelijke aanslag”. En dat was het. Dat het een gruwelijke aanslag was beaam ik volledig.

Alleen was de verslaggeving geen haar beter. ISIS heeft geen persbureau, ISIS heeft een propagandabureau. AMAQ is geen serieus te nemen bron. De media publiceren bijvoorbeeld geen persberichten van AFA of van Kafka hoe groot hun gelijk ook is. Bij AMAQ is dat ineens anders, hoezeer ze er ook naast zitten. AMAQ kan een compleet verkeerde datum noemen, het kan een bomaanslag verwarren met een zelfmoordaanslag, de NOS geeft hen een podium.

Als je AMAQ serieus neemt dan kun je net zo goed Bilal Abdul Kareem van On The Ground News opvoeren als bron. Dat is een Amerikaanse man die echt ontzettend sympathiek overkomt in de korte filmpjes die hij voor ruim 56.000 volgers op Twitter post maar hij is wel gelieerd aan Al-Qaida en hij laat zijn gasten openlijk voor genocide pleiten.

Wat de media geen podium geven is het volgende geluid: ISIS is een incompetente organisatie die helemaal niks organiseert. Na de zelfmoordaanslag bij een concert van Ariana Grande die volgens ISIS geen zelfmoordaanslag was steekt Ariana haar middelvinger op door een veel groter concert te organiseren. Dan heb je als terroristische organisatie slechts één taak. Daar een aanslag plegen.

Afgaande op de media zijn er in Engeland 20.000 potentiële terroristen. Toch was er gister niet eentje bereid om een aanslag plegen. Er is geen grotere afgang denkbaar voor ISIS dan dat er geen enkele van de 20.000 vermeende jihadisten bereid is om het fuck ISIS-feestje aan te vallen. Het enkele feit dat het concert in Manchester ongestoord plaats kon vinden is bewijs dat er van georkestreerde terreur geen sprake is.

Er zijn alleen losers die veel minder slachtoffers maken dan wat wij wegwuiven als collateral damage en ze zijn niet eens in staat om het benefietconcert dat één grote fuck you in hun richting was aan te vallen. Daar zit je dan met je doodcultus. Nog niet eens in staat om een deuk in een pakje boter te slaan, het doelwit bij uitstek weet je niet te raken.

Prutsers zijn het maar dat gaan de media niet verkondigen want dat verkoopt geen kranten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.