Schadenfreude

Net zoals er voor iedere situatie onder president Trump een tweet valt te vinden van de vastgoedmagnaat Trump, bestaat er een Duits woord voor de krankzinnige omstandigheden waarin we ons bevinden. Het Duitse woord van de maand is Schadenfreude.

Charlottesville was het moment waarop de nazi’s voet aan de grond dachten te krijgen. Met president Bannon in het Witte huis en Donald Trump als zijn handpop dachten ze dat hun moment daar was. Wat de Nederlandse media betreft is dat ook zo, hier zijn de nazi’s volstrekt genormaliseerd en bezitten ze tenminste 22 van de 150 Kamerzetels. Daarnaast werkt rechts met de bijbel aan een regeerakkoord dat zo nationalistisch als de neten wordt en waarbij je waardigheid als mens afgemeten wordt naarmate je het Wilhelmus op kunt dreunen.

En nu is Bannon het Witte Huis uitgeknikkerd, net zoals, er in de woorden van de nazi’s, een ware holocaust heeft plaatsgevonden op het internet.

De nazi’s gaan nat en niet zo’n beetje ook. Hun hoofdkwartier, dailystormer.com, werd eerst de tyfus  ge-DDoS’t door Anonymous en daarna kwam de GoDaddy tot het inzicht dat je nazi’s geen platform moet geven. De nazi’s trokken zich terug naar een ondergrondse website op het Tor-netwerk. Daar waren ze bepaald niet tevreden mee omdat ze dolgraag terug wilden keren op het “normie-web”.

Daarom probeerden ze hun haatsite te hosten onder een Chinees domein, .wang. Dat was dom omdat China ongeveer de koning van de censuur is en de website daardoor geen minuut in de lucht is geweest. Nadat dat tot ze doordrong probeerden ze het in Rusland. Het Russische internet is bepaald niet zonder censuur maar als Westerling kun je wel een domeinnaam kopen zonder dat er een mens aan te pas komt. Daarom was dailystormer.ru een halve dag een ding.

Daarna kwam de “censor” er echter aan te pas. De meest genocidale website van het internet? Nee, bedankt. Opdonderen.

Daily Stormer ging daarom naar de volgende provider. Dat was Namecheap. Niet geheel toevalligerwijs is dat een provider die nogal populair is bij Anonymous. En laat Anonymous nou net de de oorlog verklaard hebben aan de nazi’s.

Namecheap gaf na twee dagen toe dat de website van de nazi’s onverenigbaar is met hun terms of service en ongeveer iedereen zei daarop fuck yeah, told you so. Fuck nazi’s.

Maar daar eindigt het niet. Waar de nazi’s hadden gehoopt om voet aan de grond te krijgen met hun marsen in Charlottesville en Boston is het tegendeel gebeurd.

Het heeft veel te lang geduurd maar uiteindelijk zijn ze echt klaar met die kankerlijers. Janken dat de antifascisten je vrijheid van meningsuiting niet respecteren is compleet belachelijk als het je mening is dat genocide een lovenswaardig streven is.

Dan verdien je het het om overal uitgekotst te worden. En dat is exact wat er de afgelopen week gebeurd is. Nazi’s zijn niet welkom op het internet, behalve bij de NOS. Daar vonden ze het nodig om bijna een half uur ademloos aan de lippen te hangen van een nazi die in eigen land geen persconferentie kan geven zonder verjaagd te worden.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.